33 °CPoiana Brașov
Imagini live

Ruga inghetata

 width=Hotel Alpin continua seria de articole despre frumusetile tarii noaste minunate si va aduce in atentie o biserica unica in Romania. Nu este singura biserica de gheata din lume, dar altitudinea la care este construita cea romaneasca, o face mai speciala si poate fi accesata iarna doar cu ajutorul telecabinei.

Iarna aceasta, la inceputul anului viitor, se va ridica cea de a 7-a Biserica de Gheata de la Balea Lac, la 2.000 de metri altitudine. Pentru ca 7 se spune ca e un numar special, sfant, ne-am gandit sa nu ratam ocazia si sa scriem si noi despre aceasta biserica.

 width=

In anul 2006 a fost realizat primul hotel de gheata la Balea Lac. Hotelul a fost realizat sub forma unui iglu imens, cu o suprafata de cateva sute de metri patrati. Apoi, anul urmator, s-a construit Biserica de Gheata, care ramane si acum singura biserica de gheata din Romania. Incepand cu anul 2012 este posibila cazarea in cele cateva iglu-uri care se vor construi si anul viitor. Si aceste iglu-uri au fost primele constructii de acest tip din Romania. Astfel, sezonul acesta, Complexul de Gheata va cuprinde o biserica, un hotel si 3 iglu-uri.

 width=

Forma Bisericii de gheata este apropiata de cele din sezoanele trecute, ca un fel de traditie, si este inspirata dupa o biserica veche din satul sibian Malancrav, unde are o resedinta Printul Charles al Marii Britanii. Biserica se construieste din bucati mari de gheata ce se taie cu drujba din Lacul Balea.

Avand un specific interesant, Complexul atrage multi curiosi, de la tineri pana la batrani, care doresc sa vada cu ochii lor gheata ce ia diverse forme sub mainile pricepute ale maestrilor cioplitori in gheata. In anii anteriori, in cadrul Bisericii de Gheata de la Balea Lac au fost gazduite diverse programe de rugaciuni organizate de mai multe culte sau biserici. In plus, au avut loc si mai multe botezuri, dar si cununii religioase. Anul acesta, in ianuarie, Corul Bach al Bisericii Negre din Brasov a concertat pentru prima oara intr-un astfel de loc. Concertul de muzica sacra a fost primul eveniment al sezonului trecut la complexul de gheata aflat la o asa mare altitudine.

 width=Anul acesta, desi va fi ridicata abia in luna ianuarie, Biserica de Gheata are deja programata o nunta a unui cuplu de tineri din Anglia.

AICI gasiti harta de acces.

Va recomandam sa nu ratati ocazia de a vizita acest Complex de Gheata minunat, iar apoi va asteptam intr-unul dintre restaurantele noastre sa va incalziti cu un vin fiert sau sa beneficiati de minunatele servicii si proceduri de la Vitarium Spa, cel mai excluvisist Spa. Un masaj este binevenit oricand.

Va asteptam cu drag!!!

 width=

 width=

 width=

Sursa foto 1

Sursa foto 2