34 °CPoiana Brașov
Imagini live

Pesterea Liliecilor – natura la ea acasa

 width=Brasovul este un important centru cultural, social si economic al tarii cu un insemnat potential turistic. Cu siguranta multi dintre noi au vizitat macar odata acest oras, bucurandu-se de obiectivele turistice unice, incarcate de istorie, poveste si mai ales frumusete.

Zona Brasovului este presarata de o multime de locuri minunate in care natura ofera un adevarat regal. Un astfel de loc este si Pestera Liliecilor. Situata la doar 25 km de Brasov si la jumatate de ora de Poiana Brasov, in comuna Moeciu in satul Pestera, acest nestemat turistic ne ofera un  peisaj unic, care cu siguranta iti va taia respiratia.

 width=Liliecii sunt una dintre cele mai controversate specii despre care se spune ca ar fi inrudita cu insusi Dracula. In satul rupt parca din poveste datorita peisajului unic, Pestera, in interiorul renumitei pesteri a Liliecilor vei putea observa o varietate de specii ale acestui gen de mamifere zburatoare, unele dintre ele unice in intreaga lume.

Pestera Liliecilor face parte din parcul Piatra Craiului, fiind un monument natural national. Desi aceasta pestera este cunoscuta de localnici de sute de ani, a primit un interes deosebit din partea speologilor in anul 1950, cand s-au facut primele saparturi si descoperiri ce o claseaza in primele obiective speologice din tara noastra.

 width=Situata la o altitudine de 950 metrii, Pestera Liliecilor se intinde pe aproximativ 370m, dintre are 109 metrii de galerie activa prin care te poti plimba avand la indamana doar o lanterna.

Intrarea in pestera se face printr-un culoar destul de ingust, urmand o grota cu podea ascendenta si apoi galeria unde poti admira diverse formatiuni calcaroase jurasice, formate de-a lungul secolelor, printre care si asa numitele „Lacrimi ale pamantului”.

 width=Pe masura ce te afunzi in interiorul pesterii, vei observa cum tavanul isi schimba culoarea iar de-a lungul galeriei un mic paraias  plin de mal, care ajunge pana-n inima muntelui. Acest peisaj cu siguranta iti va ramane viu in memorie, facandu-te sa doresti sa-l revezi ori de cate ori ai ocazia.

Pestera Liliecilor nu este electrificata pentru a nu modifica cu nimic conditiile necesare supravietuirii sutelor de specii de lilieci.

Cu siguranta pentru multi dintre noi, perspectiva plimbarii printr-o pestera plina de lilieci ne infioara, facandu-ne sa ne simtim ca intr-un film de groaza. Trebuie insa sa stii ca liliecii priviti de la distanta, vor ramane nemiscati, permitandu-ti sa-i admiri in voie.

Hotel Alpin isi invita oaspetii sa faca o drumetie pana la Pestera Liliecilor. Cu siguranta drumul pana la acest monument natural te va impresona, intrand intr-un loc dominat de liniste si frumusete rupt, parca de zbuciumul civilizatiei. Totodata vei putea profita si de ospitalitatea localnicilor gata sa imparta cu tine din tainele acestui loc minunat. width=

Galerie imagini:

Surse: S1, S2, S3, S4