32 °CPoiana Brașov
Imagini live

Palatul de Vara Brukenthal

 width=

Istoria naste istorie. Daca ne cunostem istoria vom reusi sa nepretuim tara la adevarata ei valoare si totodata sa scriem noi pagini de istorie ce vor dainui in timp. Istoria nu este scrisa doar in carti. Ea poate fi cunoscuta si cutreierand tara, in cautare de locuri unde candva s-au luat decizii importante care ce au dus la formare si apoi mentinerea acestui popor de oameni calzi si primitori, numit Romania.

Un astfel de loc este Palatul de vara Brukenthal ce reprezinta un guvaer ascuns in inima tarii, care merita vizitat si a carui poveste merita aflata. Istoria acestui loc, dateaza de acum 250 de ani, mai precis din 1756, cand, Petru Brukenthal, a construit Palatul care-i poarta numele, definind eleganta arhitecturala si potentand frumusetea locului.

 width=Palatul de vara Brukenthal se afla in Avrig,in mijlocul parcului  Oranjeria, oferind o oaza de liniste si racoare turistilor romani si starini ce sunt in cautarea unor clipe de neuitat. Dorita si ravnita de multe fete regesti atat din Romania cat si din alte parti, resedinta de vara Brukenthal a ramas in patrimonul tarii noastre, fiind reinstaurat si intrand cu forte proaspete in circuitul turistic din 2011. Pana in acel an, maretul Palat gazduise un sanatoriu care i-a stirbit din marietia de altadata.

Parcul resedintei de vara Brukenthal reprezinta unicul parc in stil baroc din Romaina, impresionand prin arhitectura sa, devenind o gradina-monument a Transilvaniei de Sud ce merita vizitata. Printre formele stricte, simetrice, ce caracterizeaza parcul isi face loc cate o romantica fantana arteziana, care te racoreste in toridele zile de vara.

 width=Daca pe vremuri Palatul de Vara Brukenthal impresiona prin bogatiile sale, gazduind una dintre cele mai valoroase galerii de pictura din lume, acum acesta se lupta sa nu-i fie stersa si uitata valoarea si stralucirea.

 width=

Fiind la doar 100 Km distanta de Poiana Brasov, Hotel Aplin  isi invita clientii sa viziteze si sa se bucure de frumusetile oferite de Complexul turistic de la Palatul de vara Brukenthal, descoperind astfel o alta fata, mai zambitoare si mai verde a Romaniei.

 width=Hotel Alpin va propune sa petreceti vacanta intr-un mod care sa va rasfate simturile, sa va relaxeaze trupurile, sa va bucure privirea si in acelasi timp, sa va  incante dorinta de cunoastere, cunoscand locuri de nepretuit unde stau ascunse adevaratele comori ale tarii noastre, o astfel de comoara fiind Palatul de vara Brukenthal.

 width=

GALERIE IMAGINI:

Sursa: S1, S2 , S3, S4, S5