6 °CPoiana Brașov
Imagini live

Ce este somelierul si care este rolul lui?

Pentru cei care nu cunosc termenul, somelierul este persoana care, in domeniul restaurantelor, se ocupa cu alegerea celor mai bune bauturi pentru clienti. Totusi, ceea ce multi nu cunosc insa, este faptul ca somelierul e o persoana care are cunostinte avansate in domeniu, cu multe studii si de cele mai multe ori, intr-un restaurant, este plasat inainte de oricare alt angajat care serveste.

Somelier

Somelier

Abilitatea de baza a unui somelier consta in alegerea celui mai bun vin sau a celei mai bune bauturi, in asentiment cu bucatele servite de catre client. Astfel, o masa servita alaturi de o bautura recomandata de un specialist, care se afla la dispozitia dumneavoastra, se poate transforma in cea mai buna masa pe care ati luat-o vreodata.

Pentru aceasta alegere, un somelier dedicat are in vedere foarte multe criterii. Printre acestea se numara respectarea regulilor de servire, servirea la temperatura potrivita etc. Meseria aceasta este una foarte serioasa, astfel incat exista un numar de reguli globale de indeplinit pentru ca o persoana sa se poata numi somelier profesionist. Este vorba despre doua seturi, si anume, savoir-faire (cum sa faca) si savoir-etre (cum sa se poarte).

Somelier Restaurant A Propos

Somelier Restaurant A Propos

Prin indeplinirea tuturor regulilor acestea, somelierul va fi o persoana agreata de toti clientii unui restaurant. De astfel de servicii se pot bucura si clientii restaurantului “A Propos”, de la Hotelul Alpin, aflat in Poiana Brasov.

Pentru cei care doresc o vacanta de neuitat, Hotel Alpin este alegerea perfecta. Cuvintele nu vin simple, ci insotite de o multitudine de motive. La Hotel Alpin, fiecare client poate beneficia de suita de servicii oferita. Astfel, puteti merge la Alpin pentru zile de neuitat la Spa-ul complexului, pentru privelistile splendide, pentru toate serviciile de cea mai inalta calitate oferite.

Somelier Restaurant Tosca

Somelier Restaurant Tosca

De asemenea, hotelul are si restaurant propriu, iar clientii restaurantului “A Propos” se pot bucura de serviciile deosebite ale unui somelier profesionist. Restaurantul, deschis in anul 2010, isi uimeste clientii prin gastronomia franceza si mediteraneana. La meniurile deosebite, ambientul relaxant si rafinat, in acelasi timp, adaugam serviciile somelierului care va alege, pentru dumneavoastra, cele mai bune vinuri, iar meniul este intr-adevar unul de vis.

Vino la Hotel Alpin pentru o vacanta intr-o oaza de vis. Bucura-te de privelistile minunate oferite de munti, relaxeaza-te in camerele de lux ale hotelului, mananca la unul din cele trei restaurante ale hotelului. Pe langa recomandarea restaurantului “A Propos”, mai amintim si de restaurantul Forest Lounge, in care puteti servi mancare preparata in fata dumneavoastra, si de restaurantul Tosca.

La fiecare din restaurantele mentionate, beneficiati si de serviciile oferite de un somelier profesionist, astfel incat tabloul sa fie perfect. Va asteptam cu nerabdare sa va bucurati alaturi de cei dragi!

 

Sursa 1

Sursa 2

Sursa 3