32 °CPoiana Brașov
Imagini live

Cat de important este echilibrul dintre cariera si viata de familie

 width=Echilibrul dintre viata profesionala si cea de familie inseamna alocarea unui interval de timp egal ambelor segmente de viata, evitand defavorizarea unuia dintre ele in fata celuilalt. Acest echilibru nu vine de la sine si este rezultatul unei bune organizari si a disciplinei. Pentru cei care reusesc sa aiba impliniri in ambele parti ale balantei, se pare ca visul de a avea o familie fericita, dar si o cariera de succes este posibil, si merita orice efort.

 width=Conflictul dintre viata de familie si cariera

De ce este important acest echilibru? Pentru ca, desi poate nu realizati, conflictul intre aceste „felii” de viata are repercursiuni pe termen lung asupra fiecaruia dintre noi si de rasfrang si asupra colegilor de munca sau asupra membrilor familiei. Orice actiune pe care o facem are impact asupra celor din jur, fara a mai aminti mult-discutatele probleme de sanatate pe care le putem avea si care sunt cauzate de stres, depresie si anxietate. Pentru cei care vor sa impace si capra si varza le recomandam sa incerece poate o cariere ca freelanceri, lucrand de acasa, sau de pe plaja – http://biroupeplaja.ro 🙂

 width=Sfaturile specialistilor

Hotel Alpin s-a gandit ca v-ar fi utili niste pasi pe care ii puteti urma pentru a escalada grijile de zi cu zi cu minimul de efort, dar cu maximul de satisfactie ce va rezulta din obtinerea ECHILIBRULUI. Iata, asadar, parerile specialistilor:

  1. Stabiliti-va prioritatile. Chiar daca atat familia cat si viata profesionala vi se par la fel de importante, sunt momente in care trebuie sa alegeti. De exemplu, atunci cand vi se imbolnaveste copilul si trebuie sa mergeti la serviciu, alegerea potrivita ar fi sa stati acasa cu el si sa-l ingrijiti. Boala cuiva drag este prioritara unei zile obisnuite de munca. Un exemplu contrar: intre o plimbare pe care o faceti zilnic in parc si pregatirea unei sedinte importante, de care depinde parcursul dvs. profesional, evident, trebuie sa optati pentru a doua varianta. Nu va faceti griji, veti invata pe parcurs. Important e sa retineti ca trebuie sa alternati prioritatile: „astazi este munca pe primul plan, maine, daca copiii mei au nevoie de mine, familia va ocupa locul 1 pe agenda personala.”
  2. Creati o lista de scopuri pentru intreaga familie si stabiliti un termen limita: de exemplu sa mergeti in vacanta in fiecare an.
  3. Revizuiti-va cu regularitate agenda de lucru, pe masura ce obligatiile profesionale se modifica. Daca in anumite perioade, programul de lucru este mai lejer, profitati de acel timp si-l petreceti alaturi de familie.
  4. Invatati sa va gestionati timpul si sa spuneti „Nu”. Daca un coleg va cere ajutorul, si agenda va este indeajuns de incarcata, nu va suprasolicitati si refuzati-l politicos. Nu este sfarsitul lumii.
  5. Fiti mereu la dispozitia familiei si nu va izolati in munca.

 width=Un sejur la Hotel Alpin este un pas important spre echilibrul dintre familie si cariera

Acum ca ati citit aceste sfaturi, nu credeti ca este timpul sa le puneti in aplicare? Nu mai ezitati si faceti chiar acum o rezervare la Hotel Alpin, mai ales ca se apropie minivacanta de 1 mai. Cateva zile alaturi de cei dragi, in splendidele decoruri ale statiunii Poiana Brasov va vor deconecta de la traiul agitat si va vor ajuta sa va relaxati. Familia dvs. va fi mai mult decat incantata si efectele acestor zile se vor observa si la serviciu. Aerul de munte, miscarea si, de ce nu? cateva ore petrecute la Vitarium Spa sunt exact ce va trebuie pentru a va reseta energiile interioare si a incepe o noua etapa de organizare mai atenta a propriilor prioritati.

Special: Oferta Hotel Alpin pentru 1 mai!

Accesati acest link si urmariti ofertele noastre!

Fericirea este posibila. Trebuie doar sa indrazniti sa o cautati!

Va asteptam cu drag!

S1, S2, S3, S4