24 °CPoiana Brașov
Imagini live

Cascada Bigar – o perla a naturii

 width=Toti cautam macar odata-n viata un loc in care sa evadam din realitatea asta prea grabita, prea tehnologizata si prea aglomerata. Toti ne dorim sa ne acordam cateva clipe de ragaz in care sa fim doar noi cu noi si sa ne punem ordine-n toate sertarasele mintii si sufletului.

Ei bine, acest lucru la care din cand in cand tanjim toti, trebuie facut intr-un loc aparte care sa ne induca o stare de relaxare si meditare propice unei discutii cu sufletul.

 width=Un astfel de loc, se afla la cativa pasi de localitatea Bozovici in judetul Caras Severin. In acest loc natura iti ofera un regal de frumusete si culoare, unic in Romania. Cascada Bigar, ca despre ea este vorba, se afla intre primele  cele mai frumoase locuri din lume, intr-un top realizat de catre site-ul worldgeography alaturi de alte destinate cunoscute din Austalia, Statele Unite ale Americii si Filipine.

Formata pe cheile râului Miniş din Munţii Aninei, cascada Bigar este una dintre perlele turismului romanesc care din pacate insa nu este atat de mult cunoscuta dar care odata vazuta te va vraji chemandu-te mereu sa-i admiri jocul de lumini si culoare.

 width=Cascada Bigar este unica in lume datorita asezarii sale. Putin sunt cei care stiu ca acesta minunatie a naturii este localizata exact pe paralela 45, lucru ce ii ofera originalitate si renume international.

 Frumusetea si ingeniozitatea acestei cascade sta in caderea apei peste un con calcaros acoperit cu muşchi, ce ofera senzatia de perdea de apa in care razele soarelui par sa se rasfete oferind un spectacol unic.
 In aceast loc, te poti relaxa si te poti bucura de clipe de liniste departe de zgomotul infernal al orasului. Aici sunetul apei te invita sa meditezi si sa-ti faci oridine-n ganduri si-n sentimente. Ce poate fi mai frumos decat sa privesti caderea continua de apa care iti bucura privirea si sa-i asculti susurul ce iti alinta auzul.
 width=Din pacate Cascada Bigar este o frumusete ignorata si uitata de autotitatile din Romania care nu investesc fonduri in valorificarea acestei bogatii naturale. Indicatoarele auto lipsesc, drumurile de acces sunt greu practicabile, nu extista infrastructura meritata de un astfel de monument al naturii. Si totusi iubitori de frumos si de natura din intreaga lume, vin in fiecare an si se incarca cu frumusete si liniste din acest loc binecuvantat.
 Hotel Alpin crede ca drumul anevoios pana la Cascada Bigar merita si ca peisajul care va intamplina acolo o sa va incante si nu o sa regretati nicio clipa efortul facut.
 width=
Galerie imagini:

Surse: S1, S2, S3, S4, S5