34 °CPoiana Brașov
Imagini live

VODKA – la un pahar de poveste!

 width=Cand esti singur si trist, cand esti fericit si inconjurat de prieteni, cand cauti inca un motiv ca sa prinzi curaj, ai nevoie de un strop de bautura tare, puternica, masculina… ai nevoie de vodka. Vodka, sau apa Rusiei, a inundat teritorii din toata lumea, fiind martorul tacut a multor iubiri frante, bucurii impartasite intre prieteni sau unei discutii intime intre tine si sufletul tau.

De-a lungul secolelor, vodka a ajuns in aproape toate colturile lumii. In Romania, popor inventiv, termenul rusesc si-a pastrat fonatia dar nu si ortografia, transformandu-se-n votca. In prezent termenul de votca nu este consederat gresit desi se prefera ortografia eleganta si orginala de vodka.

Bautura barbatilor puternici, Vodka, este originara din Rusia, Ucraina si mai ales Polonia. Daca in Rusia denumirea venea de la diminutivul rusesc pentru „apa”,termenul semnificand bautura alcoolica distilata, in Polonia, in 1400, vodka era considerata un adevarat medicament folosit pentru sporirea feritilitatii. Se spune ca Vodka a fost creata de catre un calugar rus in 1430 care dupa ce a lasat un cartof la fermentat, l-a distilat, rezultand o bautura alcoolica cu un gust tare, inodora si incolora.

Marele chimist Mendeleev sustinea ca vodka trebuie sa contina 38% alcool, deoarece asa isi poate pastra gustul intens fara a avea grave consecinte asupra sanatatii.

 width= In zilele noastre, vodka este considerata o bautura eleganta si foarte puternica,al carei gust te va lasa fara suflare, persistand o perioada lunga de timp, dar al carei miros de alcool nu poate fi detectat. Aceasta batura a cucerit cluburile din intreaga lume, fiind ingredientul minune, a multor cocktailuri alcoolice. Totodata, vodka se gaseste intr-o multitudine de forme, in diferite concentratii de alcool si avand preturi pentru toate buzunarele.

 width= In momentele cand vrei sa fii singur,si vrei sa pierzi o noapte in compania unul film bun, poti sa-ti rasfeti gusturile cu un  BLACK RUSSIAN COCKTAIL  are-ti va conferi o stare de liniste si totodata nu va lasa plictiseala sa te atinga. In prepararea lui, ai nevoie de 35ml vodka si 15ml lichior de cafea pe care trebuie sa le amesteci intr-un pahar cu gheata. Gustul lui te va fermeca.  width= Cand simti ca ai nevoie de un rasfat, cand vrei sa te simti bine cu prietenii, intr-un loc special, in mijlocul naturii, vei alege locul in care pitorescul se imbina cu modernismul, unde vei putea sa-ti asculti sufletul dar si sa te simti pulsul distracti.

Acest loc este cu siguranta Poiana Brasov, unde va astepta impunator si primitor, Hotel Alpin. Aici este locul unde visele tale de vacanta devin realitate!  width= Hotel Alpin reinventeaza distractia, invitandu-te sa te distrezi in Gatsby Basserie & Bar, unde vei gasi cea mai buna muzica, jocuri de laser intr-o atmosfera incendiara.

Acest club, atrage tineri doritori de distractie si prin acest ingredient secret: Vodka.  Aici vei gasi o varietate de categorii de vodka si cele mai gustoase cocktailuri pregatite din aceasta miraculoasa bautura.

Cu toate ca am mai mentionat acest lucru, va readucem aminte ca singurul club din Poiana Brasov este Gatsby Basserie & Bar.

Da sens unui sentiment, elimina monotonia, creste adrenalina si gusta din cea mai puternica bautura, vodka.Insa nu uita; pentru a simti doar placere acestei bauturi si pentru a nu suferi consecintele pe care poate sa le produca, savureaz-o cu masura. Gatsby Basserie & Bar, da tonul distractiei, profitati!!

GALERIE IMAGINI:

SURSA: – text: S1 , S2 – imagini: S1  , S2 , S3 s4, S5