6 °CPoiana Brașov
Imagini live

Vampirii – O moda? Un trend?

 width=

Sunt vampirii la moda? Daca ar fi sa ne luam dupa ce se intampla in jurul nostru pe canalele media… raspunsul ar fi unul afirmativ.

Fascinatia oamenilor vizavi de acest subiect nu are limite.
Chiar daca in trecut era considerat un subiect tabu, despre care nu se vorbea in public, in zilele noastre observam o adulatie la scara larga care este adusa termenului, subiectului “Vampiri”.

Peliculele care au ca subiect vampirismul, s-au inmultit considerabil in ultimii ani, pelicule care au un success rasunator.

 width=In momentul de fata, filmele care aduc cea mai mare audienta sunt “Amurg (Twilight)” si “Jurnalele vampirilor (The Vampire Diaries)”, ambele avand la baza povesti diferite cu si despre vampiri.

Cu siguranta ca multi dintre cititorii nostril au citit cartile care au stat la baza scenariilor filmelor mai sus mentionate sau au vizionat serialele.
Multi adolescenti se identifica cu personajele din film, la fel cum multe adolescente viseaza cu ochii deschisi la un iubit care sa aiba calitatile lui Stefan sau Edward (personaje din filme). Puterile lor paranornale (cititul gandurilor, hipnoza, persuasivitate maxima) te fac sa uiti ca este de fapt un personaj negativ.

Cel putin din punct de vedere cinematografic, aceasta fascinatie pentru vampiri, vine de mult din trecut, atunci cand filmele cu vampiri erau catalogate drept filme de groaza, filme care induceau groaza, oroare, dezgust, frica sau teroare, filme in care intalneai elemente gen: vampiri, criminali in serie, fantome, monstri sau demoni. In general, personaje care inspirau teama.

 width=

Acum se fac topuri gen “cel mai sexy vampir”, “cel mai popular vampir”, “cel mai iubit vampir”, etc etc.

Sunt foarte multe pelicule care au subiect “vampirul”: Blade (Wesley Snipes), Interviu cu un vampir (Tom Cruise si Brad Pitt), Regina Damnatilor (Aaliah), Lumea de dincolo (Kate Beckinsale), Buffy the Vampire Slayer (Sarah Michelle Gellar), Dracula (1992 – Gary Oldman si Winona Rider) si lista continua.

 width=

Influenta asupra acestui gen cinematografic pe care a avut-o domnitorul nostru Vlad Tepes este mare. Sau mai exact, faima lui provenita din modul in care ii tragea in teapa pe turci sau pe aceia care furau sau minteau.
Numele de Dracula provine de la tatal sau, voievodul Tarii Romanesti Vlad Dracul care a domnit intre anii 1436 – 1447, Draculea – fiul lui Dracul – Dracula.

Putini stiu insa ca, nu exista o legătură reală între Vlad Dracul din istorie și mitul literar modern al vampirului creat de scriitorul irlandez Bram Stoker in cartea lui “Dracula”.

Scriitorul s-a folosit de surse folclorice și experiențe personale pentru a realiza un personaj complex care il descria pe Vlad Tepes ca un vampire de bea sange de om, un monstru, un amator de cruzimi fara egal.

Deci, mai pe scurt….mitul Dracula nu exista! Vampirii nu exista!
Dar, oamenii au nevoie sa viseze, fie ca au ales aceasta cale.

Intr-un fel ar trebui sa ii fim recunoscatori lui Bram Stocker pentru a ca contribuit la faima domnitorului Vlad Tepes. Daca el nu ar fi scris cartea dupa care s-au facut atatea scenarii de film, poate ca Cetatea Bran nu ar mai fi fost atat de celebra in zilele noastre.
Celebritate care a adus un mare flux de turisti localitatii Bran unde se afla Castelul Bran.

 width=Acesta este un loc cu o mare insemnatate istorica legata de casa regala din Romania. Cea mai des intalnita confuzie este accea ca, Castelul Bran a fost resedinta lui Vlad Tepes, lucru care nu este intocmai adevarat.
Capetele incoronate care au locuit aici au fost Regina Maria, printesa Ileana si regele Ferdinand. Exista documente istorice care atesta ca Vlad Tepes a fost intemnitat 2 luni in castel, dar nu l-a avut niciodata ca resedinta.

 width=Aceasta este o destinatie turistica care te surprinde de fiecare data prin frumusetea locurilor si a pozitionarii geografice.

Din Poiana Brasov – Hotel Alpin si pana in Bran – Castelul Bran sunt doar 24 km care pot fi parcursi in 30 min.

Hotelul nostru ALPIN asigura transportul pentru grupurile de turisti care vor sa viziteze Castelul. In acest sens, va rugam sa cereti la receptie informatii suplimentare.

Va asteptam la Hotel Alpin!!!!!

 

Sursa foto: Facebook/ TVD

http://photoaddia.wordpress.com/