3 °C Poiana Brașov
Imagini live Tur virtual Cazare Restaurante Check-In

Un cor de legenda – Madrigal

In anul 1963, pe 11 aprilie, lua fiinta corul de camera Madrigal, la initiativa lui Marin Constantin. Numele corului vine de la o forma de muzica de camera, polifonica si de obicei neacompaniata, muzica ce a aparut si s-a devoltat in sec. XVI-XVII in Italia. (probabil de acolo a venit si idea costumatiilor speciale ale coristilor). Textele madrigalelor erau texte lirice care transmiteau sentimente sau complimente adresate unei femei.

 width=Maestrul Marin Constantin a adunat in jurul sau un grup de absolventi legati de pasiunea pentru muzica corala. La doar un an de la infiintare, participa deja la Festivalul International „George Enescu” din Bucuresti. In anul 1968 a fost numit formatia profesionista a Conservatorului „Ciprian Porumbescu” din Bucuresti, in acelasi an membrii acesteia incepand sa primeasca si salariu pentru evolutia artistica.

 width=Apoi au urmat concerte dupa concerte si premii dupa premii, CD-uri si filmari, nationale si internationale, care au tinut aproape un public cunoscator, dar a adus aproape si necunoscatori, care s-au indragostit de stilul profesionist si de dorinta de a ajunge cat mai aproape de perfectiune in muzica a membrilor Madrigalului. Numarul concertelor sustinute de Madrigal se ridica la peste 3.500.

 width=In timp, Corul Madrigal a ajuns sa fie cel mai vestit si mai apreciat cor, un etalon si o tinta pentru ansamblurile corale din Romania. In plus, a devenit cel mai cunoscut pe plan international cor din Romania. Pe langa aprecierea extraordinara a publicului care in timp, i-a devenit fidel, Madrigal a primit numeroase premii si distinctii romanesti si internationale.

Incepand cu anul 1996, prin hotarare guvernamentala, numele corului se schimba in Corul National de Camera Madrigal, iar din 2011 Corul se afla sub bagheta dirijorului Voicu Popescu. width=Iata ca pentru prima data, Madrigalul alege ca loc de concert Brasovul, unde maine, 11 decembrie, are loc un concert extraordinar cu ocazia Craciunului. Ce este special in legatura cu acest concert este faptul ca piesele vor fi prezentate in exact aceeasi ordine in care au fost inregistrate pentru prima oara pe disc de vinil, acum 45 de ani. Concertul se va desfasura sub bagheta dirijorilor Voicu Popescu si Anna Ungureanu.

 width=

Hotelul Alpin din Poiana Brasov va asteapta sa ii treceti pragul pentru a va bucura de rezultatul stradaniilor noastre de a ne apropia cat mai mult de perfectiune in ceea ce priveste serviciile oferite clientilor nostri. Atat restaurantele noastre cat si Vitarium Spa si Gatsby Basserie & Bar au ca scop sa faca cat mai placuta sederea dvs. in cadrul hotelului nostru.

 width=Sursa 1

Sursa 2

Sursa 3

Sursa 4