34 °CPoiana Brașov
Imagini live

TESS RALLY Brasov, 30-31 martie 2012

Invazie de “cai putere” la Brasov

 width=

Mai bine de 40 de ani Campionat National de Raliuri a inceput la Brasov, mai exact din momentul in care in Romania s-a organizat primul Campionat National de acest gen.

Asta pana acum 5 ani de zile cand din motive obiective (sistematizarea zonei), in ultimii ani zona de start si proba de debut a iesit din peisaj.

Iata ca in sfarsit in anul 2012 Brasovul se va bucura de zgomotosii cai putere, miros de cauciuc incins si adrenalina oferita de cursele de masini din cadrul Campionatului National de Raliuri, acum sub denumirea „TESS Rally”.

 width=

Surpriza acestui Campionat este ca de aceasta data bolizii au revenit in centrul orasului. Traseul stradal desenat pe cel mai important bulevard al orasului respecta traditia cu care au fost obisnuiti ani la rand atat participantii cat si spectatorii.

Mai pe scurt, ehipajele vor “face Poiana” dupa care se vor intoarce prin centrul orasului pentru „Brasov Rally Show 2012”.

Hai sa vedem mai exact ce se va intampla pe 30 si 31 Martie 2012.

Startul raliului se va da din Livada Postei, iar prima speciala va fi celebra „Poiana”, in urcare.  Astfel celebrele viraje „la cimitir”, „de la Turnul Alb”, „Belgianu’”, „acele de la Belvedere” revin pe harta raliului.

 width=

Pentru prima zi de concurs spectatorii sunt invitati in Poiana unde vor putea admira o adevarata parada a bolizilor din concurs in cele doua Probe Speciale : Poiana Brasov (10,4 km) si Brasov Rally Show (superspeciala – 1,2 km).

Urmatoarea zi este rezervata mai multor probe cu adevarat spectaculoase!

Astfel, dupa o „incalzire” pe traseul Rasnov – Predeal (Paraul Rece) si o urcare in Poiana Brasov pe „Valea Ceatatii”, vor urma probele

„regina” ale cursei, si anume Babarunca si Cheia, speciale care sunt, dupa parerea pilotilor, cele mai frumoase probe pe asfalt din campionat.

 width=

Dupa acest regal, va mai fi o trecere pe Paraul Rece si apoi tot celebrul traseu care leaga Brasovul de statiunea Poiana Brasov – parcurs de aceasta data in coborare, va avea onoarea sa inchida spectacolul.

Va fi cu adevarat un show deosebit mai ales ca acesta este un raliu asteptat de multi ani la Brasov iar asa cum bine ne-am obisnuit, la astfel de concursuri, zvonurile care anticipeaza un astfel de concurs sunt incendiare.

Vom veni si vom vedea.