3 °C Poiana Brașov
Imagini live Tur virtual Cazare Restaurante Check-In

Terapia prin culoare

 width=Cromoterapia, numita si terapia prin culoare, colorologie sau cromaterapie este o forma de medicina alternativa. Metoda implica expunerea pacientilor la anumite culori pentru a trata diverse afectiuni.

 S-au realizat multe cercetari pentru a afla cum reactioneaza oamenii la culori. Se pare ca unele culori pot afecta starea generala si alte procese mintale. In plus, expunerea la culori este importanta in dezvoltarea copiilor. Se considera ca unele culori, cum ar fi nuante pastelate de violet si verde, au un efect linistitor, iar alte culori, cum ar fi rosu, pot fi energizante. Cromoterapia, folosita in combinatie cu alte tratamente, poate fi foarte benefica pentru persoanele cu afectiuni mintale.

 Cromoterapia este stiinta care se foloseste de un spectru de 7 culori pentru a imbunatati starea de bine mintala si sanatatea organismelor noastre. Aceste 7 culori pot face corpul nostru sa vibreze pe frecventele care influenteaza sanatatea, starea de bine si armonia. Aceasta terapie se foloseste in Asia de mii de ani!

De ceva vreme chiar si designerii de interior tin cont de culorile pe care le recomanda pentru diverse incaperi pentru a mentine starea de bine si armonia in casele clientilor lor. In plus, faptul ca evitam sau ca folosim anumite culori in oricare dintre domenii este vorba, reflecta personalitatea noastra, este o modalitate de exprimare. Culorile ne afecteaza si modul in care percepem spatiile; de exemplu, culorile deschise fac spatiile sa para mai mari, un tavan pare mai inalt daca este vopsit intr-o culoare inchisa etc. 

 width=

De asemenea, culorile au diverse semnificatii si in cazul florilor. Multe persoane cumpara flori in functie de mesajul pe care vor sa-l transmita persoanei carora cumpara florile.

Haideti sa vedem care sunt culorile folosite in terapia prin culori si care sunt beneficiile lor. Rosul imbunatateste circulatia sangelui si aduce beneficii sistemului nervos.Rozul elimina impuritatile din sange, iar portocaliul elimina grasimile localizate si energizeaza. Violetul relaxeaza sistemul limfatic si ajuta la vindecarea infectiilor si inflamatiilor, verdele relaxeaza nervii si ofera energie pentru curatarea organismului, galbenul imbunatateste calitatea pielii, dar si incurajeaza lubrefierea incheieturilor, iar albastrul ajuta la regeneratea celulelor muschilor, pielii, nervilor si sistemului circulator. 

 width=

Daca doriti sa va imbunatatiti starea generala, sa va relaxati, sa va umpleti de energie pozitiva si sa scapati de anumite afectiuni, va asteptam la Vitarium Spa sa incercati terapia Cromo Phyto Bain pentru a va bucura de beneficiile culorilor si a va umple de energie pozitiva.

Pentru mai multe detalii sau programari, puteti trimite un email la adresa spamanager@hotelalpin.ro 

 width=