33 °CPoiana Brașov
Imagini live

Sarbatori Pascale intr-o oaza de relaxare

Maine, intreaga comunitate catolica sarbatoreste una din cele mai importante sarbatori: Pastele. Sarbatorit anul aceste cu 5 saptamani inainte de Pastele ortodocsilor, Pastele Catolic vine sa aminteasca inca odata de Iisus rastignit pe cruce. Importanta aceste sarbatori este una majora, in Biserica Catolica si cea Ortodoxa deopotriva.

Tocmai din acest motiv vom acorda cateva randuri pentru a expune mai pe larg detaliile aceste sarbatori anuale. Este stiut faptul ca desi cele doua biserici aproape identice ca ritualuri si crezuri, urmaresc calendare diferite in stabilirea datelor celor mai importante sarbatori pe parcursul anului.

Pastele Catolic 2013

Pastele Catolic 2013

Schimbarea a venit odata cu Marea Schisma, eveniment ce a impartit crestinatatea in doua mari parti: Cea catolica si cea ortodoxa. Desi se pomenesc mai multe cauze ale acestui eveniment nefast, principalul a fost disputa asupra autoritatii, celelalte fiind prea mici pentru a se putea spune ca au produs o ruptura de un asemenea calibru.

De atunci, Biserica romano-catolica foloseste calendarul gregorian pentru stabilirea datelor in care se sarbatoresc anumite evenimente in timp ce Biserica ortodoxa foloseste in continuate calendarul iulian.

De aici si diferenta de la 1 saptamana pana la 5 saptamani intre Pastele catolic si Pastele ortodox. Abia in anul 2014, sarbatoarea Sfintelor Pasti va fi aceeasi pentru ambele Biserici. Vorbim acum insa de Pastele catolic si trebuie sa mentionam si cateva din cele mai importante traditii si obiceiuri.

Obiceiuri Paste Catolic

Obiceiuri Paste Catolic

Inaintea Pastelui, la catolici se tine post pentru 5 saptamani. Spre deosebire de postul ortodocsilor, postul catolicilor este mai putin aspru, presupunand doar infranarea de la preparatele din carne.

O alta traditie il include pe Papa. Acesta celebreaza masa de inviere in fata miilor de credinciosi, in piata Sf. Petru de la Vatican. Anul acesta catolicii au un nou Papa, Papa Francis. Francis a fost ales dupa ce Papa Benedict al XVI-lea este primul papa care abdica pentru ultimii 600 de ani.

Papa Francis

Papa Francis

Pentru persoanele care vor sa sarbatoreasca Pastele intr-un mod inedit, garantez ca avem cea mai buna solutie. Hotel Alpin pune la dispozitie singura oferta de petrecere a Sarbatorilor Pascale pe care nu ar trebui sa o refuzati.

Oferta presupune in primul rand plata pentru 5 nopti la care benefeciati de inca o noapte cadou. Cazarea include mic dejun pentru cele 7 zile in care veti petrece intr-o locatie superba. Pentru cei care vor sa achizitioneze pachetul cu check-in pe 30 si check-out pe 6.05.2013, facilitatile si surprizele nu vor intarzia sa apara.

Chiar in gradina hotelului veti avea sansa sa participati de 1 mai la o Petrecere Campeneasca veritabila. Atmosfera va fi intretinuta de fanfara Transilvania iar voi va veti delecta cu bere, gustari traditionale si mititei, miel la protap si vin fiert cu mirodenii.

Pe data de 4 mai participati la Cina de Inviere si la petrecerea cu Dj iar pe 5 mai serviti un Dejun Pascal traditional alaturi de taraful Datina. Bineinteles ca surprizele nu se opresc aici insa va trebui sa le descoperiti singuri.

Nu in ultimul rand, amintim si faptul ca pentru cei care vin cu copiii la Alpin, vor avea parte de zeci de surprize puse la cale de echipa hotelului. De la petreceri junior la activitati si jocuri in aer liber, de la Ateliere de creatie pana la cine organizate doar pentru copii.

Oferta Paste Alpin

Oferta Paste Alpin

Sursa 1

Sursa 2

Sursa 3