Salvaţi Pământul pentru a salva Viaţa! Earth Hour!
Ce se intampla de Earth Hour?
Un gest simbolic pe care il putem face pe data de 31 Martie intre orele 20h30 si 21h30 in scopul de a demonstra ca fiecare dintre noi poate avea un impact pozitiv in lupta impotriva incalzirii globale, a schimbarilor climaterice.
„Este una dintre cele mai mari mişcări sociale văzute vreodată de omenire.” (Desmond Tutu, Premiul Nobel pentru Pace)
Earth Hour este un evenimentul anual la nivel mondial al World Wildlife Fund (WWF) care promovează măsurile privind stoparea degradarii mediului. Misiunea WWF este de a construi un viitor in care oamenii traiesc in armonie cu natura, o respecta si o pretuiesc.
Earth Hour lanseaza un mesaj puternic de speranţă pentru ceea ce putem realiza, dacă vom acţiona împreună. Este programat pe ultima sâmbătă din fiecare luna martie.
Cum putem face asta?
Simplu! Intrerupand orice aparat consumator de energie electrica. Lumina, Tv, AC, microunde, calculator, etc. pentru 60 de minute, ca un gest de sprijin pentru conservare a Pamantului si a ecologiei.
Acest gest simplu, acest efort, inmulţit în întreaga lume, arată că minimum de energie salvat este considerabil, şi permite ca toată lumea să realizeze cum modul nostru de viaţă ne conecteaza direct cu mediul.
Totul a inceput in 2007 în Sydney, Australia, cand un numar de 2,2 milioane de persoane şi mai mult de 2.000 de întreprinderi, companii si fabrici, au oprit luminile pentru o oră, in semn de solidaritate vizavi de lupta împotriva schimbărilor climatice, pentru educarea polulatiei.
În fiecare an, noi oraşe isi invita locuitorii sa opreasca luminile.
În 2011, mai mult de 5200 de oraşe din 135 de tari au participat simultan la această campanie masivă de acţiune împotriva schimbărilor climatice, la acest spectacol de solidaritate care se repetă în fiecare an.
O oră într-o zi, acest lucru poate însemna foarte mult pentru unii. Dar peste un an?
„Earth Hour, este un fel de Anul Nou a mediului. Ea ne oferă posibilitatea de a lua pulsul planetei noastre„, spune Gerald Butts, presedinte si CEO al WWF (World Wildlife Fund)
Sambata 31 martie 2012, Romania se va alatura celorlalte state de pe mapamond, intre orele 20h30 si 21h30.
Bistriţa a devenit prima capitala Earth Hour Romania in urma competitiei organizate de WWF – Romania, in contextul evenimentului Earth Hour 2012, avand privilegiul de a găzdui evenimentul oficial Earth Hour, de pe 31 martie, împreună cu WWF România.
In aceasta competitive s-au intrecut 20 oraşe din Romania.
Ambasadorul Earth Hour in Romania este Zoli Toth (trupa Sistem) care s-a implicat activ in eveniment si in promovarea lui.
Toate acestea fiind spuse, in ce masura te va influenta acest articol?
Vei participa si tu la actiune?
Daca stingi lumina 1 ora si aprinzi o lumanare sau mai multe, poti crea un cadru romantic pentru tine si partenerul tau!
Hotelul ALPIN se implica in acest eveniment de amploare mondiala prin inchiderea iluminatului exterior al hotelului si a siglei.
Putem salva planeta impreuna! Fii alaturi de noi!
NU UITA!!!! 31 Martie 20h30 – 21h30!!!!
Earth Hour Official Video 2012
GALERIE FOTO