5 °CPoiana Brașov
Imagini live

Romania, Brasov…o minune in inima Transilvaniei

 width=

 

Inima tarii…. Asta este Brasovul!
Asezat de vreo 800 de ani in Tara Barsei la poalele Tampei si vegheat de Postavarul, Brasovul este asezat in buricul Romaniei.

Oriunde ai vrea sa ajungi din Brasov nu faci mult. Trebuie sa vezi Brasovul macar o data. Cand spui Brasov te gandesti la Biserica Neagra……orasul Vechi, Tampa, Poiana Brasov …si bineinteles strada Sforii.

Stiai ca Brasovul este singurul oras din lume care include in teritoriul sau administrativ un varf muntos (vf. Postavaru) si doua rezervatii naturale: muntele Tampa si rezervatia naturala de tip botanic Stejerisul Mare?

Brasovul este un oras de munte, viu si vesel mereu plin de turisti zgomotosi…. Aici se intampla tot timpul ceva, atat in oras, cat si in imprejurimile lui. Oamenii gasesc motiv de sarbatoare pe tot parcursul anului: Zilele Rasnovului, Zilele Brasovului, Sarbatoarea Narciselor etc…

Si poate ca ti s-a intamplat sa mergi de cateva ori in Brasov si sa-ti zici …gata! Cunosc acest oras, am vazut tot ce se putea vedea …. Si la urmatoarea rascruce de stradute sa dai cu ochii de ceva nou….Arhitectura orasului este fascinanta, oamenii au reusit sa pastreze neatinsa frumusetea vechilor cladiri, unde parca inca se mai simte parfumul de alta data … aici timpul se scurge diferit, mai incet, mai bland…

Pentru cei care nu au avut inca sansa sa viziteze Brasovul ii ajutam acum sa descopere o parte din frumusetea acestui loc:

  • Tampa este locul unde brasovenii au ales sa puna Brasovul la inaltime ….  De sus, de pe Tâmpa, se zareste labirintul stradutelor, vârful ascutit al Bisericii Negre si forma geometrica nedefinita ce contureaza Piata Sfatului
  • Strada Sforii e in mod cert una din atractiile principale ale Brasovului fiind foarte ingusta, dar nu este singura strada care ofera acest sentiment de intimidate si mister. Nu mai lata de 112 cm este unul dintre punctele de atrac?ie ale ora?ului, de?i la început a fost doar un simplu coridor folosit de pompieri în caz de nevoie.
  • Piata Sfatului – locul de promenada atat al brasovenilor cat si al turistilor. Aici au loc diverse activitati si evenimente culturale. Pazite de turnul cu ceas dau un farmec aparte acestei zone turistice a orasului. Pe vremuri aici aveau loc târgurile la care participau mestesugari si negustori din cele trei Tari Române. Astazi Casa Sfatului gazduieste Muzeul de istorie.
  • Biserica Neagra, fosta Sfânta Maria, si-a dobândit numele acesta pentru ca prin secolul XVII a fost incendiata ?i distrusa par?ial. Chiar mai jos de ea, Casa Sfatului, are propria sa istorie iar ambele merita loc de cinste pe harta calatorilor
  • Scheii Brasovului – O plimbare prin Scheii Brasovului, partea cea mai veche a orasului, echivaleaza cu o calatorie în trecut. Mormântul lui Nicolae Titulescu din curtea Bisericii Sfântul Nicolae si Muzeul Primei Scoli Românesti sunt doar câteva argumente pentru a vizita aceasta parte a Brasovului
  • Aproape de centru veti putea admira Poarta Ecaterina (Ecaterinei) care este cea mai bine pastrata poarta de acces in oras si turnul construit langa aceasta in 1559 (bolta turnului e pictata in stilul Renasterii, iar arhitectura acestuia este unica in lume, facand din el o pretioasa bijuterie artistica)
  • Zona „Dupa Ziduri” constituie o parte din centura fortificata medievala a Brasovului. Cetatuia Brasovului este o constructie fortificata construita initial din lemn si piatra;  a fost modernizata in secolul al XVIII-lea pentru a rezista atacurilor tunurilor.
  • Poiana Brasov este cea mai renumita statiune pentru sporturile de iarna din Romania, un important centru turistic international, si totodata un cartier al municipiului Brasov. Ea dispune de 12 partii de schi, cu grade diferite de dificultate ( o partie olimpica, trei partii pentru coborare si slalom urias, o partie pentru slalom special, doua trambuline etc.), terenuri de sport ( pentru tenis, minigolf, handbal, baschet ), un lac, un funicular, un teleferic, un skilift, etc.
  • Castelul Bran – situat la 30 km de Brasov, intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului, este un important monument national si punct de reper al turismului din Romania, datorita atat frumusetii lui, a peisajului, cat si a legendei contelui Dracula, al carui spirit bantuie inca aceste locuri stravechi.

De ce sa vizitezi Brasovul?

Pentru ca este unul dintre cele mai frumoase si mai mari orase din Romania, strajuit de munti si paduri impresionante, pentru cultura si arhitectura caselor din zona, pentru statiunile montane, pentru luxul si confortul oferit de multe hoteluri si pensiuni elegante, pentru terase si viata de noapte, pentru traditiile romanesti din zona. Brasovul este un oras de care oricine se poate indragosti la prima vedere…