32 °CPoiana Brașov
Imagini live

Retrospectiva Targului de Carte – Bookfest 2012

 width=

Saptamana trecuta a fost o saptamana plina de evenimente, culturale, mondene si altele.
In Bucuresti s-a desfasurat Salonul Internațional de Carte Bookfest, editia a VII-a la Complexul Expozitional Romexpo. Acesta este un eveniment anual organizat de Asociaţia Editorilor din România (AER), sub egida Federației Editorilor din România.

Bookfest este cel mai important eveniment din spațiul cultural autohton care își asumă misiunea de a promova lectura și produsele editoriale de calitate.

Anul acesta, din partea tarii invitate sa participe la eveniment, a vorbit excelenta sa Ambasadorul Frantei in Romania.

 width=

“Suntem cu toţii conştienţi de importanţa limbii franceze în spaţiul editorial român şi sper ca invitaţia făcută Franţei anul acesta, şi care reprezintă pentru mine o foarte mare satisfacţie, să permită încă o dată consolidarea legăturilor deja puternice ce unesc Franţa şi România în acest domeniu. La fel ca şi imaginea copacului nostru cu cărţi ce îşi oferă atât de generos fructele, vă invit să savuraţi această degustare ca nişte cititori curioşi şi gurmanzi.
Poftă bună şi lectură plăcută! ” a spus Excelenta sa, PHILIPPE GUSTIN.

 

In Brasov, un eveniment similar ar fi Targul International de Carte si Muzica, care s-a desfasurat intre 22-25 Martie 2012.
E cam tardiv sa discutam despre asta acum, dar am semnalat acest fapt pentru cei interesati sa stie care este varianta brasoveana a Targului de Carte.
Veste buna este ca pe 10 iunie, in Brasov, incepandu cu orele 19h se va desfasura o noua intalnire “Schimb de Carti” unde se vor intalnii iubitorii de carte.

Este o intalnire intre prieteni de fapt, oameni care au ajus sa se cunoasca de la o editie la alta, sa lege prietenii.
Cum functioneaza? Simplu! Aduceti o carte pe care ati citit-o, povestiti cate ceva despre ea si apoi o imprumutati cuiva! Puteti primi la schimb o alta carte care vi se pare interesanta! Pentru mai multe detalii, accesati linkul “Schimb de Carti”

Vestea imbucuratoare este ca de la an la an, aceste genuri de manifestari au din ce in ce mai mult success printre romani.
Conform unui sondaj IRES, un procent de 85% dintre romani prefera sa citeasca. Tot ei sunt adeptii proverbului “Ai carte, ai parte”. Se pare ca preferam mai mult cartile cu autori straini,in defavoarea scriitorilor romani.

 width=

Dar ce ne facem cu tehnologia din zilele noastre? Este adevarat ca viitorul cartii penduleaza intre Ebook si cartea tiparita?
Cati dintre cei care citesc au ramas nostalgici la mirosul foilor de carte sau la mirosul cartilor de la biblioteca?

Daca ne uitam in jurul nostru, cartile electronice s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie. In plus ca ele pot fi citite pe o gama larga de device-uri ca: tablet, IPad, E-reader, laptop, smartphone, cat si desktop.
O sa va rog sa faceti un experiment! Pe durata unei saptamani (timp in care viata dvs. Decurge in ritmul ei normal. Nu trebuie sa faceti ceva iesit din cotidian) observati ce se intampla in jurul dvs atunci cand calatoriti cu trenul, avionul tramvaiul sau metroul, unde sunt locuri publice, populate. Acolo unde credeti ca puteti gasi oameni care citesc.

Si sa observati: ce tin in mana? O carte….sau un Ebook?

 width=
Eu personal le prefer pe amandoua!
Imi place zgomotul facut de pagina cand o intorc cu degetul, dar si Ebook-ul pentru ca este foarte comod, in special in calatorii.

Se spune ca fiecare carte are povestea ei care te transpune in lumea ei magica. Alegeti-va cartea potrivita pentru o zi de plaja si profitati de vremea frumoasa de afara.

 width=
Iesiti in aer liber, aer curat de munte, unde va puteti relaxa la maxim!!
Va rog sa priviti cu atentie imaginea de mai jos….

 width=

Nu ati vrea sa stati intinsi la soare pe un astfel de sezlong, sa beneficiati de bronzul de munte, sa cititi cartea dvs preferata, sa beti cel mai bun cocktail „Green Apple” preparat de barmanii nostri?
Toate acestea va asteapta la Hotel Alpin Poiana Brasov!!!!

 

GALERIE FOTO

Surse foto:

http://whatthecool.com/post/1262916983/read-bookshelf/

http://j.mp/GJkLE2

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=272760232807548&set=a.247794495304122.59882.181751275241778&type=3&theater

http://www.facebook.com/gabriella.artsylife

http://j.mp/J1XLG3

http://www.amazon.com/dp/B0051QYGXA