34 °CPoiana Brașov
Imagini live

Repere despre Eurovision

 width=

Acest concurs faimos care zilele acestea ne tine cu sufletul la gura, a fost bazat pe conceptul festivalului de Muzica Italian Sanremo, iar scopul sau initial era sa testeze limitele tehnologiei spectacolelor live de televiziune.

Competitia a primit numele de la jurnalistul britanic George Campey, prima data fiind mentionata cu acest nume în 1951 în revista „London Evening Standard.

Prima editie a Eurovision-unui a avut loc în Elvetia la Lugano, la data de 24 mai 1956. Au participat 7 tari: Belgia, Franta, Germania, Italia, Luxemburg, Olanda si Elvetia, fiecare concurând cu câte 2 piese. Câstigatorul editiei a fost Elvetia melodia „Refrain”, interpretata de Lys Assia.

 width=Sfârsitul Razboiului Rece în anii 1990 a dus la o crestere subita in numarul participantilor, mai multe tari din fostul bloc de est participând pentru prima data. Liechtenstein si Vatican sunt singurele tari europene care nu au participat niciodata.

Cea mai recenta tara europeana majora care a participat a fost Republica Ceha care si-a facut debutul în concursul din anul 2007.

Mai multi cântareti sau trupe celebre au participat la Eurovision încercând sa câstige competitia. Unii dintre acestia au reusit, altii nu.

 width=

De exemplu, în 1974, ABBA a câstigat concursul cu piesa Waterloo, în 1970 Julio Iglesias s-a plasat pe locul 4 cu piesa „Gwendolyne”.

In 1988 Celine Dion a câstigat competitia cu piesa „Ne partez pas sans moi”, iar în 2009 Patricia Kaas s-a plasat pe locul 8 cu piesa „Et s’il fallait le faire”.

 width=

În ceea ce priveste România, prima sa participare la Eurovision a avut loc în anul 1993.

Dida Dragan a dat tot ce a avut mai bun cu piesa „Nu pleca”. Apoi, au fost mai multi cântareti care au încercat si ei sa câstige competitia.

Urmatorul care a intrat în competitie a fost Dan Bittman (1994) cu „Dincolo de nori” locul 21, urmat de:

  • Monica Anghel cu Sincron (1996) locul 29
  • Malina Olinescu cu “Eu cred” (1998) locul 22
  • Taxi (2000) locul 17
  • Monica Anghel si Marcel Pavel (2002) locul 9
  • Nicoleta Alexandru (2003) locul 10
  • Sanda Ladosi (2004) locul18
  • Luminita Anghel si Sistem (2005) locul 3
  • Mihai Traistariu (2006) locul 4
  • Todomondo (2007) locul 13

Cel mai bun loc obtinut în cadrul concursului de catre cântaretii români au fost Mihai Traistariu – locul 4 si Luminita Anghel si Sistem – locul 3.

 width=

În acest an, Mandinga încearca sa câstige primul loc la Eurovision. Aceasta trupa este considerata a fi printre favoriti în finala. Asteptarile trupei Mandinga sunt plasarea între primele 5 locuri si a doua asteptare este ca a lor „Zaleilah” sa fie cântecul editiei de anul acesta al Eurovision.

Aceasta melodie este deja în România un hit, fiind pe locul 3 în Top 100, dar trupa doreste ca „Zaleilah” sa devina hitul concursului de anul acesta. Compozitorul acestei piease este binecunscutul Costi Ionita.

 width= width=

Hotelul nostru are mai multe restaurante în care puteti sa va bucurati de muzica buna si sa va relaxati dupa munca grea din timpul saptamânii.

Gatsby Basserie & Bar din cadrul Hotelului Alpin dispune de cea mai buna sonorizare si de un foarte apreciat DJ. Cine a fost macar 1 data la una dintre petrecerile noaste, si-o aduce aminte cu mare placere.
De asemenea, va asteptam si la piscina exterioara a hotelului nostru unde atmosfera este de vacanta 100% autentica.
Asteptam cu nerabdare sa va oferim o experienta muzicala placuta.

 

http://www.youtube.com/watch?v=06X8lisrxVE