30 °CPoiana Brașov
Imagini live

Povestile sangeroase din Castelul Bran

Conul de umbra in care se afla Romania si minunatele sale locuri de vizitat sunt doar o amintire. De ceva vreme, suntem pe harta locurilor de vizitat din Europa, iar acest lucru nu poate decat sa ne bucure. Pe langa filmele straine care s-au filmat aici si celebritatile din lumea cinematografiei care au plecat cu o imagine frumoasa despre Romania, iata ca tara noastra a intrat si in atentia National Geographic.

 width=

Dupa ce a inregistrat un mare succes cu  “Bloody Tales of the Tower” (Povesti sangeroase din Turnul Londrei), National Geographic s-a decis sa inceapa o noua serie numita “Bloody Tales of Europe” (Povestile sangeroase ale Europei).

 width=

“Bloody Tales of Europe” a fost o mini-series de 3 episoade despre reputatia infioratoare castigate de Turnul Londrei. Tipetele de groaza ale tradatorilor care erau torturati aici sunt cele care au asigurat Turnului Londrei un loc in istoria sinistra a capitalei Angliei.

Filmarile din Romania pentru mini-seria „Bloody Tales of Europe” au loc zilele acestea si sunt o extraordinara ocazie de promovare pentru noi. Episoadele vor prezenta Castelul Bran si personalitatea lui Vlad Tepes. Prezentatorii serialului, Joe Croley si Suzannah Lipscomb au sosit duminica in tara si deja au inceput filmarile. Dupa ce luni au filmat la Castelul Bran, astazi filmeaza in Padurea de tepe din zona Targoviste.

 width=

Proiectul este sustinut si de 2 documentaristi romani: istoricul Matei Cazacu si Adrian Smith de la Fitzwilliam Museum Cambridge. De fapt, Matei Cazacu este un francez de origine romana care lupta pentru drepturile omului in cadrul Asociatiei pentru Apararea Monumentelor Istorice din Romania. Incepand cu anul 1977 colaboreaza cu mai multe posturi de radio printre care si Vocea Romaniei, BBC, Voice of America, Radio France Internationale.

 width=

Adrian Smith este custode al departamentului medalii si monezi al Fitzwilliam Museum Cambridge. El preda numismatica studentilor Universitatii Cambridge si in cadrul Institutului de Arheologie din Londra. Se pare ca zona Brasovului este un punct de atractie si si-a castigat locul printre documentariile National Geographic.

Inca o data, daca mai era nevoie, ni s-a dovedit ca avem o tara minunata si ca zona Brasovului merita vizitata. Hotelul Alpin din Poiana Brasov este la mica distanta de Bran, unde au avut loc filmarile pentru National Geographic. Camerele noastre luxoase va asteapta sa va odihniti picioarele dupa ce cutreierati imprejurimile in cautarea de legende nemaiauzite si peisaje impresionante.

 width=

 width=

Surse
http://www.wall-street.ro/articol/Marketing-PR/140329/castelul-bran-si-vlad-tepes-pe-national-geographic.html
http://natgeotv.com/uk/bloody-tales-of-the-tower/about
http://ro.wikipedia.org/wiki/Matei_Cazacu
http://www.fitzmuseum.cam.ac.uk/dept/coins/staff/ap345.html
http://www.americanhiking.org/partners/corporate/