32 °CPoiana Brașov
Imagini live

Pestera Muierilor – o atractie turistica de nerefuzat

 width=Stiu, vara si-a luat bagajul si fara sa tina cont de rugamintile noastre a plecat luand cu ea si zilele relaxante ale concediului. Ei..dar asta nu este un motiv de suparare si toamna cea bogata si aramie ne poate oferi zile de neuitat.

Romania, tara bogata-n frumuseti, ne ofera in orice anotimp si cu orice prilej momente si locuri pe care cu putina initiatva le putem fructifica, profitand de ele la maxim.

Un astfel de loc, in care poti sa-ti petreci un weekend tomantic este Pestera Muierilor. Incarcat de frumusete dar si de istorie acest loc este o atractie turistica agreata mai ales de turistii veniti de peste hotare. width=Situata intr-un peisaj de basm, in Baia de Fier, Judeţul Gorj, pe teritoriul Depresiunii Getice a Olteniei, Pestera Muierilor te va introduce intr-o lume plina de mister, incrementita in timp.

Mentionata pentru prima data intr-un document al marelui Alexandru Odobescu in anul 1870, Pestera Muierilor a reprezentat o adevarata cetate care a adapostit oameni, bunuri, de-a lungul celor mai zbuciumate timpuri.

Legenda spune ca numele pesterii vine de la faptul ca in timpul in care barbatii isi aparau tara de navalitorii venite de peste tot, femeile luau copii si batranii si se adaposteau in aceasta pestera doar de ei stiuta. width=Din momentul in care Pestera Muierilor a fost mentionata in documentul lui Al. Odobescu au urmat ani de studiu speologic care au scos la iveala o serie de descoperiri valoroase.

Pestera are o lungime de peste 3500 m si dispune de mai multe intrari, dintre care cele mai cunoscute si folosite fiind cea care iti ofera o imagine panoramica asupra Campiei de Sud si alta care se deschide spre padurea deasa a Parangului.

Intrand in pestera, vom observa galeriile suprapuse ce o impart in doua etaje, unul superior si altul inferior. Cele mai importante si spectaculoase galerii sunt galeria principala, numita si Galeria Electrificata, in care se gasesc  diferite bazine, cunoscute sub numele de Bazinele Mici si Bazinele Largi ce pot fi pline de apa, apoi vom ajunge-n Sala Turcului in care vom putea obseva stalagmite uriase, domuri, concretiuni ce datorita formelor sale au primit denumirea precum Turcul, Sotia Turcului sau Mos Craciun. O alta sala impresionanta este Sala Altarului unde cu siguranta Poarta Altarului iti va taia respiratia. width=Datorita frumusetii sale fara egal, originalitatii si unicitatii sale dar si bogatiei speologice pe care o detine, Pestera Muierilor este din 1955 Rezervatie Speologica si Monument de Rezervate naturala, titluri ce le merita din plin.

Hotel Alpin te incurajeaza sa vizitezi Pestera Muierilor, oferindu-ti astfel posibilitatea sa traiesti o experienta de neuitat si sa adaugi in bagajul amintirilor tale un loc de vis la care sa te intorci cu drag ori de cate ori ai ocazia.

 width=

Galerie imagini:

Surse: S1, S2, S3, S4