33 °CPoiana Brașov
Imagini live

Personalitati nascute in Brasov I

 width=Brasov nu inseamna doar cladiri interesante, partii de schi sau munti si peisaje frumoase. Brasovul inseamna si oamenii care il alcatuiesc. Si dintre acestia, unii au devenit renumiti cel putin pe plan national. Vom incepe o mini-serie despre personalitatile locale din Brasov. In acest articol vom vorbi despre personalitatile din muzica ce s-au nascut in Brasov.

 

Horia Brenciu

Horia Brenciu este unul dintre muzicienii nascuti in Brasov. Despre el am mai scris, dar mereu exista cate ceva de spus despre acest artist complex. De la ultimul nostru articol despre el, Horia Brenciu si iubita sa Alice Dumitrescu au devenit fericitii parinti ai unei fetite adorabile, Horia a revenit in studiourile Vocii Romaniei pentru al doilea sezon si in plus, se pregateste de concertele de la sfarsitul acestui an. width=Entuziastul artist de 40 de ani este neobosit in a ne incanta cu vesti care mai de care mai bune despre muzica, viata personala sau spectacole.

 

Dana Nalbaru

Artista s-a nascut pe 23 octombrie 1976 in Brasov si nu este doar cantareata, dar scrie si versuri si a jucat in 2005 si rolul Dianei in filmul “Dupa ea”. Despre Dana Nalbaru am auzit prima data atunci cand canta alaturi de Hi-Q. Dupa ce in 2004 a parasit formatia, a lansat primul ei album solo – “Zbor”, urmat la scurt timp de Intra in joc (2005). Din dorinta de independenta, in 2008 a lansat primul ei album fara ajutorul vreunei case de productie, album ce a fost pus la dispozitia publicului larg prin desarcare gratuita. Albumul se numeste “Parfum” si a fost promovat de o Dana Nalbaru cu un look interesant. Ultimul album al artistei se numeste “One Love” si a fost lansat in anul 2010. width=Pe langa toate aceste albume, Dana a lansat si un DVD pentru tinerii parinti – “Cum sa am grija de copilul meu” – in urma propriei experienta ca mama. Artista are impreuna cu Dragos Bucur, sotul ei, o fetita numita Sofia, care s-a nascut in anul 2007.

 

Gheorghe Gheorghiu

Cantaretul s-a nascut pe 1 ianuarie 1954 in Brasov, este divortat si are o fata pe nume Andra Stefania. Gheorghe Gheorghiu a inceput sa cante cand avea 6 ani si pe langa aceasta a studiat vioara si chitara. A castigat numeroase premii de-a lungul vietii sale de cantaret, culminand cu discul de platina oferit in 2008 de catre casa de discuri Mix Music. Pentru faimosul sau cantec “Unde dragoste nu e, nimic nu e” a primit diploma de popularitate in acelasi an 2008. Ultimul sau album a aparut tot in 2008 si se numeste “Best of Gheorghe Gheorghiu.” width=A sustinut foarte multe concerte in tara dar si in strainatate, castigandu-si numerosi fani care i-au fredonat slagarele de-a lungul timpului, slagare care continua sa fie cunoscute si indragite si acum.

Dupa cum se poate lesne observa, Brasovul este un oras fertil, care ofera tarii oameni de valoare.

Sperand ca v-a facut placere citirea acestui nou articol marca Hotel Alpin din Poiana Brasov, va asteptam la Gatsby Basserie & Bar din cadrul hotelului pentru a petrece o seara minunata alaturi de prietenii dvs. De selectia hit-urilor pe care le veti asculta se ocupa DJ-ul nostru Alexxx DeeJay.

 width= width=

 

Surse articol:

http://news.ournet.ro/topic/horia-brenciu

http://www.famouswhy.ro/Nascuti_Unde/Locatie/Brasov.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Dana_N%C4%83lbaru

Sursa poze:

http://www.architravel.ro

http://kissfm.ro

http://www.mixmusicevolution.ro