-0 °CPoiana Brașov
Imagini live

Papanasi de cartofi

Desi vremea de afara ne creaza dificultati in a spune daca este sau nu iarna, totusi, calendaristic, ne aflam in mijlocul iernii. Si in timp ce visam la toate fructele si legumele ce vor aparea in primavara si cu care ne vom putea face de cap in bucatarie, inca ne gandim ce sa mai gatim nou, avand la dispozitie legumele iernii.

 width=

Cea mai folosita leguma de iarna sunt cartofii si astazi ne-am gandit sa va prezentam o reteta interesanta cu cartofi: papanasi de cartofi.

Ingrediente pentru 6 persoane:

400 g faina alba „000”

280 g cartofi albi

250 g lapte

50 g unt

40 g zahar

2 oua

25 g drojdie proaspata

1 l ulei

1 lamaie

 

Pentru decor aveti nevoie de 200 g zahar

 

 width=

Incepeti prin a pune la fiert cartofii intregi, in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, curatat-i de coaja si lasati-i sa se racoreasca. Separat, incalziti bine laptele, luati-l de pe foc, puneti untul taiat bucatele si drojdia, apoi amestecati bine pana se dizolva totul.

 

Asezati faina in forma de, fantana, puneti in mijloc ouale, zaharul, coaja de lamaie, cartofii zdrobiti si apoi turnati laptele. Framantati pana obtineti un aluat potrivit de tare.

Puneti aluatul intr-un vas, acoperiti-l cu un servet de bucatarie si lasati-l aproximativ o ora si jumatate sa creasca. Dupa ce a trecut acest interval de timp, luati bucati de aluat si modelati rulouri cu diametrul de cativa cm.

 width=

Taiati rulourile in bucati cu lungimea de 10-12 cm si lipiti-le captele, formand coronite de aluat. Asezati-le pe o suprafata presarata cu faina si lasati-le sa mai creasca 20-25 de minute.

 width=

Scufundati cate 3-4 papanasi in baie de ulei incins si prajiti-i pana devin aurii pe ambele parti. Scoateti-i cu o paleta cu gauri, asezati pe servet de hartie pentru a absorbi uleiul in exces.

Apoi puneti-i intr-un vas cu zahar, intorcandu-i rapid pe o parte si pe alta, in asa fel incat sa se lipeasca zaharul pe toata suprafata lor.

Lasati-i sa se racoreasca si serviti-i acompaniati de o tamaioasa romaneasca.

 width=

Va asteptam cu drag la Hotel Alpin Poiana Brasov, restaurantul Forest Lounge cu specific romanesc pentru a va delecta simturile si a exalta papilele gustative cu preparate delicioase realizate de maestrii bucatari.

 width=