22 °C Poiana Brașov
Imagini live

Palatul Barbu Stirbei – o plimbare in timp

 width=In drumul ei prin istorie, Romania a fost nevoita sa poarte aprige lupte pentru a apara frumusetile si bogatiile pe care le detine. Desi uneori luptele au fost crancene si cu dusmani mult mai impunatori decat noi, niciodata nu le-am lasat invinsi, dand dovada de mult curaj si mai ales de dragoste de tara.

Pentru a ne cunoste tara, trebuie sa-i aflam si intelege istoria, doar asa reusind sa apreciem cu adevarat valoarea Romaniei. Astazi va invitam sa faceti un popas la Palatul Barbu Stirbei din Brasov. Peisajul mirific, aerul medieval, te vor face sa vrei sa aflii cu adevarat povestea acestul loc aflat in drumul spre Poiana Brasov, pe strada Crisan.

 width=Ascultand povestea ghidului, vom afla ca aici isi petreceau vacantele Regele si Regina Romaniei, in perioada precedenta primului razboi mondial cand tara se afla intr-o perioada infloritoare.  Dupa necrutaroarele razboaie mondiale, autoritatile comuniste au decis in 1952 sa transforme Balatul Barbu Stirbei in „Casa Pionerilor” unde se intalneau tinerele talente brasovene, multe dintre ele nestiind ce reprezenta cu adevarat locul unde se aflau.

In 2002, Palatul Barbu Stirbei se afla pe lista celor Monumentelor Istorice, astfel cei care detineau in prezent locul au fost obligati sa nu faca nicio schimbare. Din cauza neglijentei si a nepasarii, Palatul a fost lasat in paragina. Niste oameni cu suflet de aur, sustinuti de Primaria Brasov au readus frumustea si eleganta de altadata in acest loc binecuvantat de istorie.

 width=Cu siguranta te intrebi cine a fost Barbu Stirbei, de numele este emblematic. Acesta era considerat administatorul domniilor regale fiind cel care a ordonat si a urmarit in amanunt contruirea falnicului palat. Ascultand povestea spusa uneori cu usoara neincredere de unii isorici, vom afla ca Barbu Stirbei ar fi fost amantul reginei si unul dintre dusmanii ascunsi ai regelui. Insa, noi cei care vizitam palatul ar trebui sa admiram locul, oamenii care s-au bucurat de frumusetea lui si sa nu judecam fapte de a caror veridicitate ne indoim.

Daca alegeti sa petreceti vacanta la Hotel Alpin, va recomandam sa vizitati intr-o dupa amiaza si Palatul Barbu Stirbei pentru a completa puzzle-ul istoriei. Dupa aceasta plimbare, te poti relaxa profitand de toate serviciile de inalta calitate oferite de Hotel Alpin.

 width=Ofera-i satisfactie mintii si rasfat trupului. Viziteaza locuri incarcate de istorie, bucura-ti privirea cu peisaje de vis, cum numai in Poiana Brasov gasesti si invata cu adevarat ce inseama relaxarea cazandu-te la Hotel Alpin. Si uite asa vei avea o vacanta de neuitat. width=

GALERIE IMAGINI:

Sursa: S1, S2