6 °CPoiana Brașov
Imagini live

Obiceiuri legate de Ziua Indragostitilor

Pentru ca maine este Ziua Indragostitilor, iar totul vuieste de inimioare si ciocolata, nu putem sa evitam acest subiect. Doar ca noi il vom aborda putin altfel. Si anume, va vom prezenta cateva obiceiuri ciudate legate de aceasta zi speciala.

 width=In Japonia, cu ocazia acestei sarbatori, femeile ofera barbatilor ciocolata de mai multe tipuri, in functie de tipul relatiei dintre cei doi: Gri-choko pentru sefi, colegi si prieteni,  Giri pentru obligatii si Honmei-chock pentru iubiti, soti si amanti, fiind lucrate manual chiar de femeile care le ofera. Dupa o luna, pe 14 martie, barbatii trebuie sa intoarca gestul femeilor, dar sa aiba grija ca respectivul cadou sa fie mult mai de pret decat ciocolata.

In Tara Galilor, in aceasta zi se ofera linguri din lemn sculptate, a simbol al dragostei, in memoria patroanei indragostitilor, Dwywen.

 width=In Coreea de Sud, pe 14 februarie si pe 14 martie are loc acelasi obicei ca si in Japonia, dar, o luna mai tarziu, pe 14 aprilie, cei care nu au primit niciun cadou in cele 2 luni precedente tin doliu! Comanda taitei negri si isi plang singuratatea. Ce este interesant este ca in Coreea de Sud sunt mai multe sarbatori ale dragostei: Ziua imbratisarilor, a sarutului, a trandafirului si altele.

In Marea Britanie, in noaptea dintre 13 si 14 februarie, femeile pun frunze de dafin sub perna pentru a visa ursitul. Un alt obicei este ca femeile scriu numele iubitului pe o hartie, apoi o pun intr-o bila de argint si apoi dau drumul bilelor intr-un rau sau izvor. Norocosul a carui bila se ridica prima la suprafata este cel care se va casatori anul acela cu iubita sa.

Si China are o zi a indragostitilor, in fiecarea a 7-a zi din luna a 7-a a calendarului chinezesc. Ziua aceasta este numita Qi Xi Ji (Noaptea celor 7), iar anul acesta cade pe 13 august. Indragostitii sarbatoresc in Templul Petitorului prin ruga la zei pentru casatorie, iubire si fericire.

 width=Pentru sloveni, 14 februarie reprezinta ziua in care toate plantele incep sa creasca pentru ca Sfantul Valentin vine ca sa trezeasca natura la viata. De fapt, in Slovenia, ziua in care se sarbatoreste dragostea este sarbatoarea Sfantul Gregory.


Iata si cateva informatii interesante legate de Ziua Indragostitilor

  • 53% din femeile americane si-ar parasi iubitul daca acesta nu le-ar oferi un cadou
  • In fiecare an, in lume, se ofera 50 milioane de trandafiri
  • Verona, orasul lui Romeo si Julieta primeste in aceasta zi aproximativ 1.000 de scrisori adresate Julietei.
  • Cel mai vechi poem de dragoste descoperit pana acum a fost scris pe o tablita de lut si este din vremea Sumerienilor, in jurul anului 3.500 i. Hr.
  • Anul acesta se produc in jur de 8 miliard de inimi din zahar, cantitate ce ar ajunge sa faca legatura intre Roma,Italia si Valentine, Arizona de 20 de ori dus-intors.
  • Cel mai extraordinar cadou din dragoste ramane Taj Mahal din India, ce a fost construit de imparatul Mughal Shahjahan in memoria sotiei sale
  • In fiecare an se transmit in jur de 1 miliard de felicitari de Ziua Indragostitilor, ceea ce o plaseaza pe locul 2, dupa Craciun
  • De Ziua Indragostitilor, 15% dintre femeile din America isi trimit flori singure
  • Regele Angliei Henry VIII a declarat pentru prima data 14 februarie ca sarbatoare in anul 1537

 width=Pentru ca ne dorim sa fim inconjurati de indragostiti si de buna lor dispozitie, va invitam sa sarbatoriti Zilele Iubirii la Hotel Alpin din Poiana Brasov cu pachetul special Valentine’s. Acesta include cazare, o cina romantica, un voucher pentru terapii Spa, un cadou surpriza din partea Alpin si o petrecere in Gatsby Basserie & Bar alaturi de un cocktail gratuit pentru indragostiti.

 width=Sursa 1

Sursa 2

Sursa 3

Sursa 4

Sursa 5