25 °CPoiana Brașov
Imagini live

O cina usor de pregatit – Penne quatro formaggi

 width=Unele lucruri sunt greu de tradus in spiritul limbii romane, oricat de mult am iubi-o si am aprecia-o. Suna pur si simplu aiurea, daca incercam sa le traducem.

De exemplu, Penne Quatro Formaggi = Paste cu 4 feluri de branza sau macaroane cu branza (hai ca asta mai merge), dar… Hot Dog?

Exemple sunt multe!

Acelasi lucru se intampla si daca incercam sa traducem din limba mama in alte limbi.

Cum vi se pare ca suna: “Homemade pasta with four sorts of cheese” sau “Penne aux quatre fromages“?

De aceea, e mai bine sa ii lasam italianului ce-i al lui. Penne quatro formaggi !

Aceasta este reteta pe care vi-o propunem azi. Nu va spunem nimic nou din tot ce s-a spus pana acum despre aceasta reteta, doar o aducem in atentia dvs.

Ceva usor de pregatit si foarte gustoasa.

 

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente :

  • Un pachet de paste (daca nu aveti Penne, puteti folosi cu success si Tagliatele)
  • Un cub de Emmenthal width=
  • Un cub de Brie width=
  • Un cub de Gorgonzola width=
  • Parmezan ras width=
  • 1 fir de patrunjel
  • Un pahar de lapte sau smantana lichida (Atentie!!! NU frisca lichida)
  • 1 lingură de făină
  • 1 cubulet de unt
  • sare
  • piper negru
  • nucșoară

 

Ce este foarte important cand pregatim un preparat cu paste, este sa respectam indicatiile de fierbere pe de ambalaj. Daca scrie 5 min, apoi 5 min le fierbem. Aldente!!

Prin urmare, punem intr-o oala mare la fiert app. 4 litri de apa cu sare sau foarte putin ulei. Sarea impiedica lipirea pastelor intre ele.

Sa nu uitati sa respectati timpul de fierbere!!

Apoi le scoateti si le lasati intr-o strecuratoare la scurs.

Cuburile de Emmenthal, Brie si Gorgonzola se vor marunti cu mana sau cu o furculita. width= width=

Intr-o tigaie de teflon sau o cratita cu  marginile inalte si fund dublu se topeste untul la foc mic. Apoi se adauga faina amestecand incontinuu, astfel impiedicand formarea cocoloaselor. Daca lasati focul mai iute, untul se va arde si va da mancarii un gust nu tocmai placut.

Acest procedeu se intampla destul de repede, asa ca trebuie sa va miscati rapid si sa aveti toate ingredientele la indemana.

OK! Deci, untul s-a topit, am pus faina, am incorporat-o fara cocoloase, turnam laptele, amestecam bine de tot. Apoi punem cubuletele de branza maruntite in prealabil si jumatate din cantitatea de Parmezan ras (restul il oprim pentru ornat).

Le lasam pe aragaz pana se topesc toate branzeturile, acestea devenind un sos cremos.

Adaugam nucsoara rasa. Cat? Un varf de cutit!

 

Acum aveti 2 variante de a le servi.

La cuptor sau nu.

Daca nu vreti la cuptor….. Dupa ce s-au topit branzeturile si ati adaugat nucsoara, puneti in cratita si pastele scurse de apa. Le mai lasati pe aragaz cateva minute, apoi le puneti in farfurie ornandu-le cu parmezan ras si patrunjel si …..GATA!!!

Sau…

Porniți cuptorul la o temperatură de 200 de grade, ungeti o tava de copt cu putin ulei, puneti pastele scurse de apa, adaugati sosul si patrunjelul, presarati cu parmesan, puneti putin piper, introduceti tava la cuptor pentru gratinare aproximativ 15 min. width=

Pofta Buna!!!

PS In speranta ca v-am facut pofta, va invitam la restaurantele Hotelului ALPIN unde puteti savura o portie delicioasa de Penne quarto formaggi alaturi de un pahar de vin rosu width=

http://www.youtube.com/watch?v=fT9Qp-Rgh_k&feature=player_embedded#!

Sursa foto 1

Sursa foto 2