33 °CPoiana Brașov
Imagini live

Marii schiori ai Romaniei

 width=Stim….Vara va inunda existenta, iar soarele pare ca va topeste. Cati dintre voi nu ar dori sa se afle acum pe o partie de ski si sa poata sa se bucure de aerul racoros si tare de munte?  Ei bine, putem inchide ochii si pentru o clipa sa ne imaginam la munte, inconjurati de un alb imaculat si gata sa strigam „Partie!”

Schiatul este unul dintre sporturile preferate ale romanilor, partiile destinate acestui sport fiind pline de turisti in fiecare sezon. Desi suntem cunoscatori a schiatului in sine, cati dintre noi stiu sa dea exemplu de mari schiori ai Romaniei?

 width=Schiatul a adus faima tarii nostre peste hotare prin premiile castigate de marii schiori romani la diverse concursuri internationale. Din pacate insa, acest lucru nu a fost deloc mediatizat, iar campionii romani la schii ramanand in umbra altor sporturi. Inca din 1948, Romania participa la Jocurile Olimpice de iarna din St. Moritz cu o delegatie de sapte schiori, care au deschis drumul spre gustul succesului international.

 width=Daniel Nicolae, Mihai Galiceanu, Zsolt Antal, Alexandru Barbu sunt nume care daca le auzit nu va spun mare lucru. Putin sunt cei care stiu ca acestia sunt unii dintre marii schiori romani care au adus Romania pe podium in competitiile internationale de schii.

In 2004 Alexandru Barbu ridca steagul tarii nostre la Campionatelor Mondiale de schi rezervate juniorilor care au avut loc la Maribor, în Slovenia, performanta sa fiind o premiera in Romania. Tot el ne-a reprezentat in 2010 la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Vancouver facand o impresie placuta, impunandu-se in fata schiorilor de performanta din intreaga lume.

 width=In anul 2013, ar fi trebuit sa-i felicitam pe  Iulian Pitea si Remus Tudor ce au ocupat locurile 2 si 3 intr-o competitie internationala de schi masculin ce a avut loc Rasnov , impunandu-se in fata a 37 de competitori veniti din Rusia, Austria, China, Ucraina, Bulgaria, Polonia, etc. Daca Romania ar investi mai mult in acest sport, cu siguranta ne-am putea mentine in topul tarilor care ofera cei mai performanti schiori din intreaga lume.

 width=In Poiana Brasov, cei impatimiti de schi sunt invitati sa-si exprime pasiunea pe cele mai moderne partii. Hotel Alpin pune la dispozitie celor mai stangaci in ale schiatului o echipa profesionista de profesori de schii care va vor invata cum sa transformati acest sport intr-o adevarata placere. Dar, pana la venirea sezonului de ski, Hotel Alpin va indeamna sa va bucurati de frumusetea verii si sa nu ratati bronzul de munte.

 width=

 width=

Galerie imagini:

Sursa: S1, S2, S3, S4, S5