25 °CPoiana Brașov
Imagini live

Legume de top 10

 width=Pentru ca a venit ora mesei, ne-am gandit sa va starnim papilele gustative cu ceva ce nu poate fi refuzat, ceva ce este de nelipsit din orice bucatarie, indiferent ca e bucataria unui restaurant sau a unei gospodine desavarsite.

Cartoful, caci despre el vom vorbi.

Cu totii il stim, il veneram si il apreciem.

Cine nu a savurat cartofi prajiti cu usturoi sau copti cu branza, sau….. infinite alte combinatii?

O sa ziceti……bine, dar toata lumea stie sa prajeasca un cartof. Ce-i asa mare filozofie?

Noi o sa incercam sa va dam cateva sfaturi despre cum sa faceti ca o banala portie de cartofi prajiti sa fie delicioasa!

  • Cartofii se prajesc in ulei incins. Daca nu este suficient de incins, ei se vor imbiba in ulei
  • Inainte de a-I praji, trebuiesc clatiti cu apa rece si scursi bine de apa
  • In vasul in care urmeaza a fi scosi, puneti mai multe servetele pentru a absoarbe excesul de ulei width=
  • Intr-un castron mare (chiar mare) puneti un cub de unt, sare, piper, praf de usturoi. Apoi cartofii scursi de ulei si amestecati bine (aplicati-le un scurt Harlem Shake). Operatiunea se repeta la fiecare portie.
  • Timpul necesar pentru a coace niste cartofi in cuptor este cam…..1h. Depinde de cat de mari sunt cartofii. Noi o facem mai repede de atat. Operatiunea e simpla. Se spala cartofii de pamant, se sterg de apa si se taie in jumatati; se pun in cuptorul lasat la incins in prealabil si se incearca cu furculita atunci cand au prins o crusta. Daca furculita intra…..e gata. width=
  • Jumatatea de cartof copt se scobeste cam 80%. Pulpa de cartof scoasa se pune intr-un castron mai mare, se adauga, unt, sare, piper, cascaval ras sau mozzarella. Se umplu cartofii inapoi si se mai lasa la cuptor inca 2 – 3 minute, atat cat sa se topeasca cascavalul. Puteti adauga masline, boabe de porumb, bacon, tot ce doriti dvs!
  • Sau… Jumatatea de cartof coapta, se scobeste si in spatiul creat se pune un ou crud. Se da la cuptor pana se coace oul. width=
  • O alta varianta delicioasa este cartoful la cuptor cu rozmarin. Adica…In tava de la cuptor se pun cartofii taiati cuburi mai mari (nu de ciorba), clatiti si uscati. Se pune ulei de masline (nu o tona, ca doar nu ii fierbem in ulei, putin pe fundul tavii), sare, piper si cateva crengute de rozmarin proaspat din gradina sau din ghiveci. Trebuie doar sa ii mai intoarcem cu paleta ca sa se rumeneasca pe toate partile.

Daca am incerca sa facem un top al felului si felurilor in care este pregatit cartoful, suntem convinsi ca in top este cartoful prajit! Este cel mai delicios!

Speram ca v-am starnit macar putin pofta!

Noi va asteptam la restaurantul Forest Lounge de la Hotel Alpin puteti gasi gusta:

  • Cartofi ţărăneşti in cuib de mămăligă răscoaptă

sau

  • Cartofi copţi in coajă cu smântână şi rozmarin

GALERIE FOTO

sursa foto 1 

sursa foto 2

sursa foto 3

sursa foto 4

sursa foto 5

sursa foto 6