22 °C Poiana Brașov
Imagini live

La Poarta Raiului

 width=Romania – mandra tara, inzestrata cu mare, Dunare si Carpati este locul pentru care de-a lungul secolelor s-au dat multe lupte de cucerire. Bravii osteni romani au reusit sa pastreze acest tinut binecuvantat si sa-i teasa o istorie demna ce merita povestita tuturor.

Cine spune ca Romania-i tara saraca, se inseala amarnic. Romania este una dintre cele mai bogate tari ale lumii, dar ale carei bogatii au fost prafuite de indiferenta si neglijenta multora dintre noi.

 width=Incapatanandu-se sa-si pastreze frumusetea, tara noastra ascunde locuri unice in lume, a caror frumusete iti vor taia rasuflare si te vor face sa revii ori de cate ori ai ocazia.

In mijlocul Carpatilor, Dumnezeu a pictat un peisaj mirific si l-a oferit drept cadou unor oameni a caror valori morale si culturale s-au pastrat nealterate de-a lungul timpului. La Gura Raului sau la Poarta Raiului, asa cum mai este numit mirificul loc, fiecare dintre noi ar trebui sa ajunga macar odata in viata.

La numai 17 km de Sibiu, pe Valea Cibinului la poalele Muntilor Cindrel, la o altitudine de 600m, ti se dezvaluie comuna Gura Raiului. De ce ai alege drept destinatie de vacanta o banala comuna?

Unii dintre noi prefera vacantele zgomotoase in zone cat mai aglomerate, pline de lumina artificiala si de culori stridente. Altii, insa iubesc linistea si relaxarea oferita de o plimbare in natura. Acestia din urma cu siguranta ar alege sa-ti petreaca vacanta in Gura Raului.

 width=

Pe langa peisajul de vis, oferit de muntii Cindrelului care inclesteaza precum o scoica perla sa, comuna Gura Raului, pe langa padurea de brazi care incepe chiar din mijlocul satului, aici mai poti admira si alte obiective turistice care te vor impresiona.

Lacul de acumulare ce s-a format in anul 1981 in urma constuirii barajului artificial situat la aproximativ 3 km de sat, impresioneaza prin frumusetea si maretia sa, avand in acelasi timp si un important rol economic, furnizand apa potabila pentru Sibiu. width=

In comuna Poarta Raiului, mai poti admira si biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril ctitorita de catre mitropolitul Andrei Saguna in anul 1847. De atunci biserica si-a pastrat frumusetea, fiind un punct de atractie turistica a comunei.

Pe langa aceste doua obiective, o simpla plimbare prin imprejurimi, iti va incanta privirea, reprezentand o adevarata bucurie pentru suflet. Sunetul linistei, chemarea muntelui, iti induc o stare de meditatie si de relaxare pe care o meritam fiecare dintre noi.

 width=

Hotel Alpin, situat la 107 km de Gura Raului va invita sa faceti o plimbare pana in acel tinut de basm, binecuvantat, de care te vei desprinde cu greu, promitandu-ti ca vei reveni.

  width=

Galerie imagini:

Surse: S1, S2, S3, S4