34 °CPoiana Brașov
Imagini live

Hotel Transylvania

 width=Atunci cand intrebi un strain ce stie despre Romania, care este probabil primul si cel mai rapid raspuns? Stie despre vampiri, desigur! Iar tara noastra este plina de vampiri nu-i asa? Sau asa cred cei de peste hotare.

De-a lungul anilor, legendele despre aceste creaturi ale noptii care urasc lumina, usturoiul si crucea, si-au castigat un loc fruntas in aproape toate zonele comerciale. De la primele filme pe aceasta tema, “Nosferatul”  in 1922 si “Dracula” ce il avea ca actor principal pe Bela Lugos – un American de origine romana, pana la jucarii-vampiri, torturi tematice sau costume pentru petreceri tematice, vampirii si Dracula sunt prezenti peste tot. width=Vlad Dracul

Legenda lui Dracula a pornit de la numele domnitorului Tarii Romanesti, Vlad Tepes, sau Vlad Draculea (sau Vlad Dracul, cum ii spuneau romanii).  De fapt, “de vina” este tatal sau, care fusese primit in Ordinul Dragonilor. Datorita acestui fapt, i se mai spunea Dracul. Si Vlad Tepes a fost primit in acest ordin al dragonilor. Vlad Tepes a fost de o cruzime extraordinara si  astfel, in jurul lui, s-a creat o aura insangerata, perfecta ca inspiratie pentru artisti.

Tarusul

Credinta populara romaneasca este ca sufletul unor persoane, cand mor, nu le paraseste corpul, ci mai intarzie in imprejurimi si astfel legendele despre vampiri au prins viata. Acesti “morti vii” se hraneau cu sangele creaturilor vii. Singurul mod de a-i opri este sa le infigi un tarus in inima. Si astfel au luat forma personajele din zecile, chiar sutele de filme avand ca tema vampirii. width=Record de vanzari

Si iata ca dupa aproximativ 600 de filme despre vampiri, industria cinematografica este inca fertila si a mai scos pe piata un film pe aceasta tema. De data aceasta este un desen animat 3D – Hotel Transylvania in regia lui Genndy Tartakovsky. width=Si nu este un desen animat oarecare, ci este unul care a stabilit un record de vanzari pe luna septmebrie – 43 demilioane de dolari. In doar o zingura zi, a strans 19 milioane de dolari. Subiectul filmului este unul simplu, dar de efect. Dracula detine un hotel de 5 taruse(echivalentul stelelor din lumea oamenilor), departe de oameni, iar cand un tanar nimereste la hotel si se indragosteste de fata lui, contele exagereaza in protejarea fiicei sale, aceasta ducand la situatii pline de umor. De unde succesul filmului? Este evident, nu-i asa? Combinatia dintre vampiri, umor si dragoste pare a fi…mortala.

Iar daca pana acum nu am reusit sa va convingem ca merita sa mergeti sa vizionati acest desen animat, cu siguranta va veti decide atunci cand va vom spune ca vocile personajelor principale din film sunt redate de catre actori celebri precum Adam Sandler si Fran Drescher si cantareti cunoscuti precum CeeLo Green.

 width= width= width=

Filmul a fost foarte mediatizat peste hotare, creandu-se pana si un joc social cu acelasi nume si chiar s-au organizat concursuri care au ca premiu excursii in Transilvania. In Romania, filmul se va lansa peste o saptamana, pe 19 octombrie 2012.

http://www.welcometohotelt.com/releasedates/

Localizat chiar in Transilvania, in apropierea locurilor de care este legat numele lui Vlad Dracul, Hotelul Alpin va asteapta, nu cu vampiri si tarusi de argint, ci cu o atmosfera de relaxare in care puteti sa va planificati excursia de cunoastere sau revedere a locurilor minunate care adapostesc legendele despre vampiri si Contele Dracula. Hotelul Alpin este la 20 Km de Castelul Bran – Castelul lui Vlad Tepes si la 86 km de Cetatea Poenari  – Cetate de aparare a lui Vlad Tepes. width=

 

Surse articol:

http://www.welcometohotelt.com/

http://ro.wikipedia.org

http://www.imdb.com/ 

http://www.paranormalhaze.com/img/vampire/real-vampires/03.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_fUuA3_OvHrk/TI_VttlGSoI/AAAAAAAABjo/5MJ8Ig4Ut1k/s1600/Vampire02.jpg 

http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20120627021732/trueblood/images/e/e0/Cerimonial_Stake.jpg