23 °CPoiana Brașov
Imagini live

Harlem Shake – noul viral

 width=Va amintiti ca acum nu foarte multa vreme va povesteam despre Gangnam Style ca fiind cel mai vizionat si mai distribuit videoclip si cum toata lumea facea parodii cu stilul Gangnam? Ei bine, intre timp a aparut un alt viral. Harlem Shake a strans in mai putin de 2 saptamani  peste 6 milioane de vizualizari.

 width=Harlem Shake este un stil de dans care a aparut in 1981 in Harlem, Manhattan si se pare ca a fost initiat de un barbat numit Al B. Stilul de dans, pe care Al B. il descria ca fiind o „zgaltaiala de betiv”, a fost inspirat dintr-un dans etiopian numit Eskista si initial a purtat numele de „albee” dupa numele inventatorului sau. Tot Al B. il descria ca fiind exact ce faceau mumiile din Egipt. Fiind infasurate in atatea fasii, nu se puteau misca liber si tot ce puteau sa faca era aceasta zgaltaiala.

In 2012 apare melodia „Harlem Shake” a DJ-ului si producatorului Baauer, iar in februarie 2013 se declanseaza nebunia parodiilor Harlem Shake, in care dansul personajelor nu are nimic in comun cu dansul original din 1981. Baauer, pe numele sau adevarat Harry Rodrigues, a inceput sa produca muzica la 13 ani, acum avand 23 de ani. Mai jos puteti audia melodia originala Harlem Shake a lui Baauer.

Baauer – Harlem Shake

Ideea video-urilor Harlem Shake este destul de simpla: avand ca melodie de background piesa “Harlem Shake”, o singura persoana care are o casca/masca pe cap danseaza in prezenta altora (care se comporta ca si cum nimic nu se intampla), iar apoi dintr-odata, toata lumea face ceva impreuna toti fiind costumati care mai de care mai ridicol (de obicei „danseaza”). Pe parcursul celor 30 de secunde se aude o voce feminina ce striga „con los terroristas”, care a fost preluata dintr-o versiune a capella din 2010 a unui remix pentru „Con Alegria” de Gregor Salto, DJ Solo si DJ Gregory.

Spre deosebire de parodiile Gangnam Style sau Call me Maybe, aceste videoclipuri nu necesita mult timp de pregatire. Si aceasta nu doar din cauza faptului ca dureaza doar 30 de secunde, ci pentru ca acel „ceva” care are loc nu conteaza. Ar putea fi orice. Cineva face ceva, apoi toti fac ceva si nu acelasi lucru toti! Si ce este important este ca nimic nu aduce aminte de Harlem sau de miscarile originale de hip hop de strada!

 width=Primul video a fost incarcat pe YouTube pe 2 februarie de catre comediantul amator Filthy Frank. De pe 15 februarie, peste 40.000 de variante au fost incarcate pe internet, totalizand peste 175 de milioane de vizualizari. Au aparut variante facute de copii, echipe de sport, unitati militare, agentii publicitare sau bunici. You Tube are un playlist cu un top 16 ale video-urilor Harlem Shake si acestea, impreuna au strans mai mult de 110 milioane de vizualizari. Iar cea mai originala si mai interesanta dintre acestea este cea realizata de Echipa de Inot si Scufundari a Universitatii din Georgia, care a fost vizualizata de peste 20 de milioane de ori.

UGA Men’s Swim & Dive Harlem Shake

 

Mai jos puteti gasi cateva dintre cele mai bune versiuni ale parodiilor Harlem Shake.

BEST / FUNNIEST Harlem Shake Compilation!

TOP 10 – BEST HARLEM SHAKE VERSIONS

Harlem Shake (Florida Gators Edition) LIVE

 

Iata si 2 variante din Romania, pentru ca da, nici noi nu am scapat de aceasta tulburare neuro-motorie cum o numesc unii.

HARLEM SHAKE v12 – Romanian EDITION

Harlem Shake McCann Bucharest

 

Va asteptam la Gatsby Basserie & Bar de la Hotel Alpin, singurul club din Poiana Brasov unde puteti asculta muzica de calitate, mixata de DJ-ul Clubului, Alex Deejay. Poate organizam un Harlem Shake ad-hoc in zapada!

 width=Sursa

Sursa

Sursa

Sursa