Gateste saramura de pui cu mamaliguta!
Mancarea este cu siguranta o pasiune pentru oricine deoarece orice persoana are ascunsa undeva o particica de gourmand.
Ei bine, pentru toti cei care vor sa manance bine insa sa manance si sanatos, exista reteta de saramura de pui cu mamaliga. Aceasta nu este o reteta foarte complexa si este accesibila fiecarei persoane, gatindu-se in numai 60 de minute.
Pentru acest fel de mancare aveti nevoie de :
- carne de pui (atat pulpe cat si aripi) 800 gr
- catei de usturoi 5-6 buc
- ardei gras verde 2 buc
- ardei kapia 1 buc
- ardei iute 2 buc
- rosii 4 buc
- ceapa 1 buc
- cimbru uscat
- boia dulce ½ lingurita
- otet alb (nu balsamic) 1 lingura
- vin alb 1 lingura
- ulei 50 ml
- sare si piper
Incepeti prin a cresta carnea in cateva locuri pentru ca aceasta sa se poata gati foarte bine pe gratar, iar mai apoi o veti unge cu ulei. Dupa aceasta veti putea sa presarati carnea cu sare si piper, dar si cu cimbru si boia dulce, dupa gust.
Veti aseza carnea, ardeii, ceapa si rosiile direct pe gratar deoarece astfel aroma carnii va fi una mult mai intensa, mai gustoasa. Dupa ce acestea ,,s-au preparat’’ destul, tot ce trebuie sa faceti este sa le taiati julien, insa ardeii iuti trebuie taiati mai marunt, deoarece gustul lor este mult mai puternic. Deasemenea, cel mai bine ar fi ca rosiile sa le zdrobiti cu furculita.
Intr-o cratita mai mica veti adauga mai apoi doua cani de apa, in care veti pune, veti imbaia legumele pe care le-ati taiat. Veti adauga treptat otetul si vinul alb, iar la final veti mai pune putina sare si piper. Acest amestec se va fierbe cca 10 minute, dupa care veti adauga usturoiul zdrobit . Lasati totul pe foc si cel mai bine si cel mai practic ar fi ca in tot acest timp sa pregatiti mamaliguta, care, bineinteles nu mai este un secret pentru adevaratele gospodine, nici macar pentru cei care abia incep sa invete!
Dupa ce saramura va fi gata, veti pune totul peste pui, si veti acoperi vasul respectiv cu un capac timp de aproximativ 30 de minute. Atentie: saramura trebuie sa fie pusa peste pui fierbinte si nu rece!
Cum servim acest fel de mancare? Ei bine, cea mai potrivita metoda pentru a servi acest preparat este impreuna cu mamaliguta fierbinte.
Ati putea face mai multe tipuri de farfurii, daca va doriti ca platoul dumneavoastra sa fie mai mult decat gustos, sa fie si prezentabil. De exemplu, puteti pune mamaliguta cu o cana, in mijlocul farfuriei, iar de jur imprejur, puiul in saramura.Cu siguranta va veti delecta cu acest fel de mancare, deoarece este cu adevarat gustos. In plus, veti putea avea o masa sanatoasa, o masa plina de vitamine si proteine. Felul acesta de mancare este la fel cum am spus si mai sus, foarte usor de gatit, asadar, de ce sa nu incercati?Daca ajungeti in Poiana Brasov, va asteptam la noul restaurant deschis la Hotel Alpin – Forest Lounge, cu specific romanesc, unde puteti savura o portie de saramura de pui gatita cu multa pricepere si iscusinta de bucatarii nostri. Avem vin fiert si tuica fiarta din partea casei, la comenzi a la carte / preparate pregatite in fata oaspetilor.
Va asteptam cu drag!