25 °CPoiana Brașov
Imagini live

Gastronomia Alpin

 width=

Azi vom incerca sa va delectam cu un desert care este la indemana oricui: Mere coapte umplute cu stafide, miere, nuca si scortisoara.
Suntem de parere ca lucrurile simple sunt cele mai bune si cele mai gustoase. Asta nu inseamna ca preparatele sofisticate pe care le puteti gasi in restaurantele Alpin (de ex. Fazan umplut sau Caracatita Picanta) nu sunt deosebit de gustoase, dar nu sunt la indemana oricui.

Si sa fim seriosi!! Ce gospodina prefera sa stea cu orele in bucatarie doar ca sa prepare un fazan umplut? Cand e mai simplu si mai comod sa te duci la restaurant si sa te simti rasfatata, sa stai comod la masa intr-un ambient placut, sa vina ospatarul sa te serveasca cu un vin bun, cu deliciosul fazan si la sfarsit sa nu trebuiasca sa speli o tona de vase?

Dar cum pofta este mare si cum noi, de fiecare data incercam sa va prezentam retete cu adevarat delicoase……..azi vom vorbi despre Mere Coapte!!!!!!!

 width=
Mirosul merelor coapte in combinatie cu scortisoara iti aduc aminte de copilarie! Nu-I asa?
Pentru pregatirea acestui preparat avem nevoie de ingrediente care se gasesc in bucataria oricarei gospodine, asa ca nu trebuie sa va faceti griji.

Timpul de preparare este de 10 minute iar cel de coacere de 45 min.

 

 width=Deci, avem nevoie de:

6 mere (alegerea merelor se bazeaza pe criteriul…cat mai mare si mai frumos…si cam toate de aceeasi dimensiune)
1 lamaie
1 lingurita de scortisoara praf
6 buc scortisoara baton
6 frunze proaspete de menta
Cateva nuci pisate
6 cubulete mici de unt fara sare
Stafide
4 linguri de miere

Se incalzeste cuptorul la 180 grade.
Merele se spala, se usuca si li se scoate cotorul fiecarui mar in parte fara a ajunge cu cutitul de curatat pe partea cealalta. Riscam sa se piarda din zeama formata in timpul coacerii care ii da’ o aroma deosebita marului. Evident…daca se intampla acest lucru, nu este nici o tragedie! Totul este ok!

 width=Pe masura ce scobim merele, le stropim cu putina zeama de lamaie pentru a impiedica oxidarea fructului apoi le presaram cu scortisoara praf. Nu consumam toata scortisoara! Ne mai trebuie si la umplutura!

 width=

Asezam fructele in tava in care am pus deja o foaie de copt pentru a impiedica lipirea fructelor de tava.

Putem sa scobim merele atat cat consideram noi.

Separat, intr-un bol adaugam nuca pisata, stafidele, scortisoara praf care a mai ramas si mierea.

 width=

Cu acest amestec umplem merele.
Deasupra fiecarui mar punem o frunza de menta si un cubulet de unt si un baton de scortisoara.

Se introduce tava in cuptor. Timpul de coacere recomandat este de 45 minute, dar difera in functie de cuptorul dvs. Le puteti orna cu frisca sau inghetata.

Se servesc fierbinti!!!

 

Sfaturi:
Daca nu aveti la indemana hartie de copt, puteti unge tava cu putin unt sau puteti turna in tava, dupa ce ati aranjat merele, o jumatate de cana de suc de mere.
In speranta ca v-am rascolit interesul papilelor gustative, va spunem ca acest desert minunat il puteti gasi in restaurantele Hotelului ALPIN unde va asteptam cu mare drag! 

 width=

Sursa foto:
http://www.epicureselections.com
http://www.pauladeen.com
http://keepyourdietreal.com