12 °C Poiana Brașov
Imagini live Cazare Restaurante Check-In

De ce să alegi o tabără la munte pentru copilul tău?

Este îngrijorarea oricărui părinte: care e cea mai bună metodă pentru un copil de a-și petrece vacanțele, în special cele lungi? Vara e anotimpul distracției, dar distracția e limitată atunci când căldura orașului devine copleșitoare, reducând opțiunile de activități pentru cei mici.

Din fericire, există soluții pentru a combate plictiseala și a menține copiii fericiți și activi. Tabele de vară oferă o modalitate minunată de a scăpa din monotonia urbană și a evada într-o oază de aer proaspăt. Totuși, aerul proaspăt nu e singurul beneficiu al taberelor la munte. A.L.P.I.N. Camp, programul creat special de Hotel Resort Alpin pentru copii, include multe activități creative și educative care să-i mențină ocupați pe cei mici, iar părinții să poată lua o pauză. Taberele sunt un adevărat prilej pentru distracție și dezvoltare personală.  Iată de ce:

#1 Creșterea independenței

A sta departe de casă și de mediul lor familiar este o modalitate prin care copiii își pot exersa independența și a căpăta mai multă încredere în ei înșiși. Instructorii noștri au pregătit activități care să-i ajute pe cei mici să-și crească simțul responsabilității și să-și dezvolte abilități de gândire critică.

#2 Mai puțin timp în fața ecranelor și apreciere pentru natură

Majoritate părinților s-au confruntat cu atracția sau chiar dependența celor mici față de tehnologie și dificultatea de a îi îndrepta către alte activități mai puțin sedentare. Liderii noștri de tabără au creat jocuri interactive în aer liber care să le capteze atenția și să le redirecționeze energia, inspirându-le celor mici dragostea și respectul față de natură prin drumeții și cursuri de echitație.

#3 Dezvoltarea abilităților sociale și legarea de prietenii noi

Taberele creează un mediu sigur în care copiii, ghidați de traineri profesioniști, își pot dezvolta abilitățile sociale. Tabăra noastră promovează socializarea și munca de echipă, activități creative, cum ar fi atelierul de teatru, sau activități care implică colaborarea, ca de exemplu treasure hunt.

#4 Descoperirea de noi hobby-uri și pasiuni

Taberele sunt locul unde copiii pot încerca lucruri noi pe care le pot dezvolta în pasiuni, hobby-uri sau chiar vocații mai târziu în viață. Mulți copii nu au oportunitatea de a explora activități variate în timpul anului școlar, dar taberele de vară  le permit să se axeze și să aprofundeze ce își doresc.

#5 Distracție

Nu am lăsat acest motiv la urmă pentru ca este mai puțin important, ci pentru că vrem să solidificăm ideea că există multe lucruri de care cei mici se pot bucura în tabără.

Plecarea copiilor în tabără este de multe ori mai emoționantă pentru părinți decât pentru cei mici. Noi vă încurajăm să aveți încredere în ei și să-i lăsați să exploreze lumea prin intermediul taberelor.

Sunteți gata pentru aventură? Descoperiți mai multe despre oferta noastră de vară și cea pentru tabere. Contactați-ne pe e-mail la reservation@hotelalpin.ro, pe website sau pe platformele noastre de social media, Facebook, LinkedIn sau Instagram, pentru mai multe informații.