34 °CPoiana Brașov
Imagini live

Congresul National de Salsa Brasov 2013

Ce ar putea fi mai potrivit intr-un weekend friguros de iarna, cand zapada cade necontenit din ceruri? Desigur, ceva numai bun sa ne puna sangele in miscare. Salseros si Salseras, weekendul acesta salsa este la ea acasa in Brasov. Joi, 24 ianuarie a inceput a 7-a editie anuala a Congresului National de Salsa sau Marea Unire Salseros din Romania si va tine pana duminica, 27 ianuarie. Evenimentul va avea loc la Hotel Aro Palace 5* si este organizat de Scolile de dans Academia de dans si Salsa Picante.

 width=Iubitorii de ritmuri de salsa au ocazia zilele acestea sa invete de la cei mai buni instructori romani, pot sa se lase incantati de show-urile spectaculoase sustinute de performeri de top si pot lua parte la cele 40 de workshopuri. Pe langa aceasta, pot participa la concursul Jack & Jill unde au sansa sa castige premii substantiale. Concursul Jack & Jill (termenul US) sau Dance with a Stranger (termenul UK) (trad. “Danseaza cu un strain”) este un format de competitie in dansul pe perechi in cadrul careia perechile concurente se formeaza prin alegerea aleatorie a celui care conduce si a celui care il urmeaza. Acest tip de concurs are scopul de a testa abilitatile dansului social, in timp ce competitiile cu parteneri ficsi testeaza dansul de performanta.

 width=

Anul trecut, in cadrul Festivalului de Salsa, va anuntam sosirea in Romania a unuia dintre cei mai mari instructor de Salsa din lume, Oliver Pineda. Invitatul de onoare al acestei editii a Congresului National de Salsa este trupa de salsa TUMBAITO din Bulgaria. Tumbaito a luat fiinta in ianuarie 2007 si intr-un an a ajuns in topul latin din Bulgaria. Trupa a fost fondata de percutionistul Kalin Velyov si are 10 muzicieni. Velyov a studiat in Rotterdam muzica latina, iar impreuna cu cei membrii trupei de salsa a sustinut concerte alaturi de nume cunoscute la nivel mondial cum ar fi trombonistul Jimmy Bosch sau Frankie Morales. Prima lor compozitie numita „Dark-haired girl” a urcat rapid in top 100 Bulgaria. Trupa a mai fost la Congres si anul trecut si a fost incantata de atmosfera incendiara si de placerea participantilor de a dansa salsa, asa ca revine in Brasov cu drag si in acest an.

Mai multe despre aceasta trupa puteti afla pe site-ul oficial (http://www.tumbaito-bg.com/) al acesteia.

 width=

O alta surpriza a Congresului este ca duminica, 27 ianuarie, in pauza concertului trupei Tumbaito, instructorii vor participa la „Battle-ul Instructorilor”. Se vor forma 4 echipe pe considerente geografice, cu minimum 2 perechi si maximum 6 perechi. Seara trecuta aceste echipe au primit un colaj muzical de pana la 3:30 min. si vor avea timp pana duminica sa realizeze o coregrafie pe care o vor prezenta in cadrul concursului „Battle-ul instructorilor.” Invitatii straini sunt cei care vor decide castigatorul in functie de care echipa este mai muzicala, spectaculoasa, pe placul publicului, dar si cu cea mai frumoasa coregrafie. Cele 5 genuri muzicale pe care le va cuprinde colajul sunt bachata, pachanga, reggaeton, cha-cha-cha si salsa.

 width=

Puteti afla mai multe informatii despre Congresul National de Salsa pe pagina oficiala de Facebook sau pe site-ul oficial al evenimentului.

Mai jos puteti urmari o mica prezentarea a Congresului:

http://www.youtube.com/watch?v=lLwnVkTpx8Y&feature=youtu.be

 

Que viva la SALSA!

 

Cei care doresc sa participe la Congresul National de Salsa pot profita de standardul inalt al calitatii serviciilor oferite de Hotel Alpin. Printre facilitatile pe care hotelul nostru le pune la dispozitia clientilor sai cum ar fi camere elegante, piscina, spa si restaurante pentru toate gusturile, Hotel Alpin va asteapta in Gatsby Basserie & Bar, care este singurul club de noapte din Poiana Brasov si unde puteti sa petreceti impreuna cu prietenii pe ritmurile mixate de Alex Deejay, dj-ul clubului.

 width=

Sursa 1

Sursa 2

Sursa 3