24 °CPoiana Brașov
Imagini live

Concert Horia Brenciu si HB Orchestra in Brasov (turneu national)

 width=

Cand spui Horia Brenciu, spui veselie, muzica buna, carisma si dezinvoltura.
Chiar daca il stim cu totii pe Horia, va vom prezenta cateva amanunte importante despre evolutia lui.

S-a nascut in Brasov la data de 27.08.1972, zodia Fecioară, unde a facut gradinita, scoala generala si liceul Andrei Saguna, Şcoala Populară de Artă Brasov (pian şi canto) si a absolvit cursurile Academiei de Teatru şi Film din Bucureşti (1998).

Horia este cel mai elocvent exemplu de multi-tasking.  A avut si inca are urmatoarele ocupatii: cântăreţ, muzician, producător de spectacole, entertainer, actor, realizator tv, producator tv, prezentator tv.

Ochi caprui, par saten, necasatorit, are din 2006 o relaţie cu producătoarea Alice Dumitrescu, producator executiv al serialului „Om sarac, om bogat“ difuzat de ProTv.

Stiati ca în anul 1990, pe cand Horia avea doar 18 ani, si-a facut debutul cântând la pian, abia mai târziu remarcându-se vocal in trupa Apropo?

In 1993 incepe ascensiunea lui ca om de televiziune, ca urmare a diverselor colaborari cu diferite posturi TV unde a prezentat urmatoarele emisiuni: Robingo, Tip Top Minitop, Kiki RikiMiki, ’Neata, Gong Show, Sarabanda, editii speciale de Revelion, Infruntarea, Asul din Maneca, etc. si cel mai recent, jurat in show-ul Vocea Romaniei.

Cei mai mulţi dintre noi, când aud Horia Brenciu încă se mai gândesc la Robingo si la nelipsita mascota verde.
Horia Brenciu a fost protagonistul spectacolului „Robin Hood & Co”, un musical cu numere de circ, ce a avut peste 30 de reprezentatii la Circul de Stat Globus din Bucuresti.

 width=

In anul 2002 pune bazele proiectului sau de suflet, HB orchestra, cea mai complexa orchestra din showbiz-ul romanesc, fiind liderul vocal al acesteia, orchestra abordand genuri muzicale precum: swing, pop, rock, gospel, jazz, latino sau country.
In anul 2008 primeste din partea Radio Romania International premiul pentru “Cea mai buna voce masculina”.

Lansarea primului sau album a avut loc in 2008, album intitulat „35”, un material în care artistul abordează stilul funk şi soul, genuri foarte putin prezente pe piata muzicala din Romania.
In mai 2010, are loc lansarea celui de-al doilea album, „37”, album care transmite diverse stari sufletesti: melancolie, nervi, lacrimi, nebunie, placere, sublim şi nu in ultimul rand…. romantism!
Probabil va intrebati de ce „35”, de ce „37”? Pentru ca reflecta varsta pe care Horia o avea in momentul lansarii albumelor.

Următorul album se va intitula „40” si va fi lansat in toamna acestui an impreuna cu Europa FM. Pe acest album va fi inclusa si piesa lansata impreuna cu Iuliana Puschila, „Vocea ta”.

 width=

Horia Brenciu este unul dintre putinii artisti romani care atrage un numar impresionanat la concertele sale, devenind o concurenta serioasa pentru Stefan Banica jr.

Anul acesta, numai la Bucuresti a avut 4 concerte la Sala Palatului in 4 zile consecutive (22, 23, 24 si 25 Martie) performanta atinsa doar de Stefan Banica jr.
Incepand cu 23 aprilie 2012, la Craiova urmeaza sa se desfasoare un turneu national prin multe orase ale tarii, turneu care se va termina pe 30 Mai la Braila.

 width=
La Brasov va ajunge pe data de 8 mai 2012 la Teatrul dramatic.
Biletele pot fi procurate online sau de la casa de bilete a Teatrului iar pretul unui bilet este de 125 ron.

Din setlist-ul concertului nu vor lipsi hituri ca: Septembrie, luni; Fac ce-mi spune inima; Ultimul dans; Lucruri simple.

Va fi o experienta de neuitat, o incursiune in muzica buna, si ceea ce va va placea cel mai mult este felul in care Horia interactioneaza cu publicul.
Daca nu v-ati indragostit de el deja, o veti face cu siguranta!!!

(Sursa foto: http://www.facebook.com/pages/HORIA-BRENCIU/227620527434 )