34 °CPoiana Brașov
Imagini live

Colonhidroterapie – sanatate curata

 width=

Cati dintre noi avem un mod de viata ordonat si o alimentatie adecvata, un regim alimentar echilibrat? Bem suficienta apa? Ne luptam destul cu sedentarismul?
Haideti sa recunoastem… Niciodata nu e suficient ceea ce facem pentru noi, pentru organismul nostrum. De multe ori nu constientizam ca sanatatea noastra ar trebui sa fie pe primul loc. Intotdeauna pe primul loc!!!

Va vom prezenta cateva idei generale despre o terapie care exista din timpuri stravechi, despre importanta ei si poate in felul acesta va vom convinge (inca o data) ca suntem alaturi de voi.

 

Ce este colonhidroterapia?

Este o terapie cu traditie, o metoda de detoxifiere a organismului prin curatirea intestinului gros prin irigare cu apa ozonificata. Rezultatul acestei terapii consta in indepartarea pe cale naturala a tuturor toxinelor depuse pe peretii colonului. Deasemenea, se recomanda aceasta terapie celor care urmeaza sa suporte o interventie chirurgicala sau diverse metode de investigatie (colonoscopie, biopsii), in felul acesta asigurandu-se precizia unui diagnostic.

Este important a nu se confunda cu clisma. Sunt doua lucruri diferite. Clisma curata doar prima parte a colonului si zona rectala. Colonhidroterapia este mult mai eficienta deoarece asigura curatarea completa a intregii suprafete a intestinului gros. Folosirea delicata a apei la temperatura corpului ajuta la hidratarea, tonifierea si curatarea de impuritati a colonului care va functiona ca nou.

 width=

 

Indicatii

In general, femeile sunt preocupate de aspectul lor iar unul dintre cei mai mari dusmani este celulita si vesnica cura de slabire care da sau nu rezultate.

Terapia aceasta este recomandata tuturor celor care incep o cura de slabire sau isi modifica dieta, celor care doresc cu disperare sa renunte la fumat sau alcool, celor care isi doresc imbunatatirea eficientei metabolismului, celor carora le-au fost administrate antibiotice pe o perioada indelungata.
Se recomanda consultul unui medic inainte de a va decide sa urmati o astfel de terapie.

 

Contraindicatii

Nu se recomanda sedinte de colonhidroterapie femeilor insarcinate, la menstra, celor care sufera de epilepsie, fisuri anale, hemoroizi, cancer rectal, hernie sau operatii recente la nivel abdominal, anemie severa si altele.

 

Cat dureaza o sedinta si in ce consta ?
Durata unei sedinte este de aproximativ 45 de minute si este monitorizata in permanenta de calculator si hidroterapeut.
Pacientul va sta intins pe pat iar hidroterapeutul il va masa pe abdomen, ajutandu-l in felul acesta sa elimine reziduurile suplimentare. Procedeul nu este dureros, pacientii definindu-l ca relaxant si comfortabil.

Se introduce cu precizie pe toata lungimea colonului o cantitate de apa la temperatura corpului, apa pregatita pentru tratament care este evacuata printr-un tub transparent prin care se poate vedea ce iese, dizolvand si eliminand toxinele.

Se pot observa efectele benefice chiar dupa prima sedinta, dar asta va lasam sa descoperiti singuri!

Curatirea peretilor colonului nu se poate face intr-o singura zi.
In functie de afectiunile fiecaruia se recomanda minim 3, maxim 10 sedinte.
O data pe an este indicat sa se faca o cura de detoxifiere a organismului, a intestinului gros.

 

Beneficii
Sunt destul de multe pentru a fi enumerate in cateva randuri, asa ca vom prezenta doar cateva dintre beneficiile colonhidroterapiei:
• Detoxifierea intregului organism
• Intretinerea corporala
• Cresterea energiei
• Tranzit regulat
• Reglarea ciclului menstrual
• Curele de slabire vor avea un effect mai rapid si de durata
• Tratarea celulitei si a acneei severe
• Cresterea si stimularea nivelului de imunitate a organismului
• organismul devine mai plin de viata si mai energic.

 

Ce fel de aparat este folosit?
Se foloseste un echipament steril, un aparat special, monitorizat la nivel computerizat, cu tubulatura de unica folosinta, procedura realizandu-se in sistem inchis, permitand astfel ca tot continutul intestinal sa fie transportat direct catre sistemul de evacuare, excluzand posibilitatea unui miros deranjant sau a altor situatii dezagreabile.

 width= width=

 

Unde se poate face o sedinta de colonhidroterapie?

Vitarium SPA la Hotel Alpin iti propune un ritual complet pentru detoxifierea corpului care pe langa colonhidroterapie, include si alte proceduri despre care vom vorbi in articolele urmatoare.
Pentru mai multe intrebari despre procedura, preturi, ce implica sau cum trebuie sa te pregatesti, il puteti contacta pe domnul Sebastian Gongu (manager SPA Alpin) la adresa spamanager@hotelapin.ro

 

 width=

 

P.S. Cam asta o sa fie starea dvs de spirit dupa prima sedinta:)