0 °C Poiana Brașov
Imagini live Tur virtual Cazare Restaurante Check-In

Cine a fost Sanda Marin?

 width=Cecilia Maria Simionescu, cunoscută şi sub pseudonimul Sanda Marin, este varianta romaneasca a celebrei Julia Child.    

De cate ori dorind sa faceti o surpriza culinara celor dragi, ati ramas in pana de idei, cautand cu disperare reteta salvatoare si ati apelat la celebra carte de bucate a Sandei Marin?

 width=

Fie ca esti impatimita de arta culinara, fie ca esti destul de stangace in bucatarie, Sanda Marin, cu tact si rabdare va prezinta intr-un mod foarte simplu o multitudine de retete ce transforma gatitul intr-o adevarata placere. Faimoasa datorita cartii sale de bucate, Sanda Marin a reusit sa ramana o personalitate destul de retrasa despre care nu se stie prea multe. Cecilia Maria Simionescu a trait intre anii 1900-1961. Ea s-a nascut in Iasi, intr-o familie din elita intelectualitatii iesene. Sanda Marin, asa cum si-a ales sa fie supranumita, a avut parte de o educatie aleasa, stapanind cu perfectiune arta limbilor straine. A studiat pianul la Paris, castigandu-si niste maniere aparte, foarte apreciate in acea perioada.

 width=La inceputul anului 1930, iubind enorm gastronomia, isi transforma casa intr-un loc unde faminia si prietenii isi puteau rasfata simturile cu cele mai delicioase mancaruri. Nemultumita de cartile de bucate ce existau in acea perioada, se hotaraste sa ofere umanitatii o adevarata enciclopedie culinara ce contine aproximativ 10.000 de retete.

Cartea de bucate Sanda Marin s-a bucurat de un real succes nu doar in Romania, fiind tradusa in engleza si germana, insumand retete care bucura gusturile indiferent de limba pe care o vorbim.

Hotel Alpin, dorind sa va rasfete simturile, va propune sa preparati o reteta deliciosa si foare simplu de realizat, marca Sanda Marin.  Ce ati spune de o prajitura cu visine?

 width=Pentru prepararea ei aveti nevoie de: 5 oua, 150 g zahar, 100 g pesmet, 1/2 lingurta bicarbonat si bininteles 1/2 kg visine. Pesmetul poate fi inlocuit cu nuci pisate si faina alba.

Visinele se dupa ce se spala, cu grija pentru a nu le sfarma, li se scoate samburii, dupa care se pun la scurs intr-o sita. Intre timp,  se bat galbenusurile cu zaharul pana se face o spuma, peste care se adauga bicarbonatul, albusurile batute spuma si visine, continuandu-se sa se amestece usor.

Compozitia se toarna intr-o tava ce a fost unsa cu unt. Si se pune la copt timp de 20-30 min. Se taie si se consuma dupa ce s-a racit.

Sperand ca v-am trezit gusturile, Hotel Alpin va recomada cu multa caldura cartea de bucate Sanda Marin si va ureaza spor la gatit si pofta sa mancat! width=

GALERIE IMAGINI:

Sursa: S1, S3,