34 °CPoiana Brașov
Imagini live

Cetatea Fagarasi – istoria prinde glas

 width=Intr-o societate inecata in false valori, purtati de curentul trecerii timpului  uitam ca un viitor maret se teste doar doar atunci cand iti cunosti si cand iti accepti trecutul.  Va invit astfel sa  cunosteti intr-o maniera relaxanta si foarte placuta istoria Romaniei reusind astfel sa pretuiti si sa apreciati aceasta mandra si frumoasa tara, la adevarata ei valoare.

In zilele toride de vara, o escapada la munte reprezinta solutia perfecta pentru a petrece un concediu relaxant si pentru a ramane cu o amintire placuta care sa dainuie si in zilele obositorea si stesante de la job.

 width=Astfel, va propun o vizita-n Cetatea Fagaras, atractia turistica principala din Fagaras.  Acest compex feudal poarta o poveste ce dateaza din secolul al XIV-lea, reprezentand o amprenta a vitejiei romanilor de peste timpuri. De-a lungul anilor aceasta cetate inflorea, devenind din ce in ce mai frumoasa si mai impunatoare.

Cetatea Fagaras a cucerit privirile  chiar si marelui Mihai Viteazu, care a daruit-o  sotiei sale Doamna Stanca, devenind astfel, in perioada de pace adapost pentru averile marelui domnitor, iar in timpul razboiului fiind un loc strategic foarte bun, datorita asezarii sale.

In secolul al XVII-lea Cetatea Fagaras capata o noua infatisare, imbracand o eleganta haina de gala. Cele 85 de incaperi ale acestiu grandios castel au reprezentat locul in care s-au relaxat importante familii princiare in cursul istoriei.

 width=Anii trec cateodata fara sa ne anunte…si uite asa Cetatea Fagaras ale carei ziduri, daca ar vorbi poate ar schimba istoria, si-a pastrat frumusetea, reprezentand cel mai important obiectiv turistic al Fagarasului. Atmosfera medievala, bine pastrata o sa te invaluie din momentul in care pasesti in interiorul cetatii. Vorbele ghidului, dar si locul in sine, te vor face sa ajungi in timpul lui Mihai Viteazu si sa te bucuri cu acesta de bataliile castigate, datorita vitejiei ostenilor sai cat si a masivitatii acestui loc binecuvantat.

Aflata la doar 90 km distanta de Poiana Brasov, Cetatea Fagaras este destinatia turistica pe care Hotel Alpin va recomanda sa nu o ratati in vacanta dvs, facandu-va astfel o bucure si mintii nu doar sufletului si corpului.

Comorile unei tari stau ascunse in istoria sa. Istoria este povestea ce astepata sa fie citita, nu doar din carti ci, intr-un mod mult mai placut si agrabil, din locurile in care piatra ingana fapte de mult apuse dar care au dus la crearea poporului roman.

Hotel Alpin va ureaza vacanta placuta!

 width=

GALERIE IMAGINI:

Sursa: S1, S2