7 °C Poiana Brașov
Imagini live Tur virtual Cazare Restaurante Check-In

Castelul Cantacuzino…si povestea prinde viata…

 width=In fuga noastra nebuna spre nicaieri, luati inainte de valurile vietii, traim intr-un ritm alert in care uitam ca fericirea sta ascunsa chiar sub privirea noastra, in lucruri simple.

De aceea, din cand in cand ar trebui sa ne oprim si sa oferim sufletului cate o bucurie. Sa evadam pentru cateva zile din obositorul si totodata  monotonul cotidian si sa respiram linistea. width=Un loc ideal pentru ati bucura privirea se afla in inima muntilor in  Busteni. Acolo,in cartierul Zamora, la baza unei paduri de brazi intr-un peisaj care iti taie rasuflarea, maret, falnic si elegant, se inalta Castelul Cantacuzino.

Colosala constructie dateaza de un secol, fiind finalizata in anul 1911 de catre renumitul arhitectul Grigore Cerchez la ordinele prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino. Maiastra opera arhitecturala atrage privirele admirative ale multor turisti mai ales celor veniti din strainatate, insetati de cunoastere.

 width=In interiorul Castelului Cantacuzino, vei fi purtat pe valurile istoriei, simtind macar pentru o clipa ca faci parte din peisajul boem de altadata. Te vei putea plimba prin sala de bal, prin camerele ce altadata au fost locuite de printul Cantacuzino. Daca peretii ar vorbi probabil, povestile spuse cu siguranta ne-ar fi impresionat.

De la balconul Castelului privelistea este minunatata. De acolo poti admira cum muntii strapung cerul, pentru a arata ca sunt invincibili. Crucea Eroilor Neamului de pe Caraiman este usor de vazut privind de la balcon. width=Daca salonul de onoare cu scari de marmura ti-au incantat privirea in interiorul Castelului, in afara acestuia vei putea admira Curtea interioara, frumos amenajata pe a carei carari vei ajunge la Biserica de lemn ctitorita de familia Cantacuzino sau la turnul de vanatore din partea estica a castelului.

Relaxarea propusa in Castel poate continua intr-un modern parc de aventura sau incercand senzatia minunata de a calarii. Totodata, poti alege sa admiri peisajul la un loc umbros cu un fresh de fructe racoritor.

 width=Daca alegeti sa va petreceti vacanata in mijlocul naturii in peisajul de vis din Poiana Brasov, la Hotel Alpin, unde simturile, sufletul si trupul dvs vor fi rasfatate, merita sa vizitati Castelul Cantacuzino care se afla la doar 45 km.

Permite-ti clipe de relaxare, invatand ca fericirea e simpla. Alege sa te plimbi si sa-ti cunosti tara si istoria ei.

Cunostintele reprezinta hrana spirituala.

Hotel Alpin iti ureaza vacanta placuta!

 

GALERIE IMAGINI:

Sursa: S1, S2