1 °C Poiana Brașov
Imagini live Tur virtual Cazare Restaurante Check-In

Castele din Romania

 width=

Castelele sunt probabil cele mai atractive si mai pline de mister locuri. Toate povestile cu printi si printese descriu pe zeci de randuri frumusetea si magia a cel putin un castel. Copii fiind, visam sa avem propriul castel in cotloanele caruia sa jucam de-a v-ati ascunselea, langa care sa avem propriul iaz cu pesti sau sa avem propriul cal cu care sa galopam spre lupte numai de noi stiute.

Obisnuiti fiind mai mult cu alte destinatii minunate de vacanta, uitam deseori ca avem chiar in apropierea noastra ceea ce dorim sa vizitam. Romania are nenumarate castele, dintre care doar cateva sunt mai bine cunoscute.
Ne-am gandit sa incepem o miniserie de prezentare a tuturor castelelor din Romania. Pentru a va trezi interesul, vom incepe astazi cu 6 cele cateva castele care se afla in imprejurimile Brasovului.

 

Castele de pe langa Brasov

1.    Castelul Bran
Acest castel minunat, ce domina imprejurimile de pe varful unei stanci, a inspirat multe legende, dar l-a inspirat pana si pe Jules Verne, care, fermecat de frumusetea castelului si a zonei a scris “Castelul din Carpati”.
A fost construit in 1377 de catre brasoveni si de atunci pazeste intrarea in culoarul Bran. Se spune ca erste bantuit de fantoma lui Dracula (despre care vom avea o postare speciala in curand), lucru ce ii sporeste farmecul si mai mult. Odata intrat pe portile castelului, te pierzi intr-o alta lume, plina de grandoare si bun gust.

 width=
Urmand scarile secrete si infioratoare veti vizita pe rand Sala consiliului, inchisoarea castelului, Sala armelor, curtea incantatoare in care veti descoperi  Fantana dorintelor, care se crede ca aduce noroc precum Fontana di Trevi din Roma. Astfel incat, unii oameni arunca banuti pe fundul fantanii, in acelasi timp tesand cu puterea mintii visurile lor cele mai ascunse si mai arzatoare.
Nu puteti pleca de aici fara a va urca pe metereze, de unde privelistea spre munti este minunata.

 width= width=

 

2.    Castelul Peles si Pelisorul
Castelul Peles este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase castele din Balcani, poate chiar din intreaga Europa.  Constructia s-a inceput in 1873 si a fost finalizata in 1914. Initiativa a apartinut primului Rege al Romaniei, Carol I si a fost resedinta de vara, dar a fost investita si cu functii culturale si politice.  Avand o uzina electrica proprie, Castelul Peles a fost primul castel electrificat din Europa.

 width=

La putin timp dupa ce s-a inceput constructia acestui castel, s-a inceput si constructia Pelisorului. Acesta este considerat a fi “puiul” Castelului Peles, fiind asemanator in stil cu acesta, dar aducand si o nota de modernism. Pelisorul  a fost resedinta lui Ferdinand I si a reginei Maria de Romania si a fost decorat de insasi Regina Maria.

 width=

Castelul Peles si toate celelalte imobile de pe domeniul Peles (Pelisor, Foisor, casa de vanatoare etc.) vor fi confiscate de catre regimul comunist, dar dupa caderea acestuia, devine Muzeu National, deschis vizitelor publicului.
In iunie 2008 a avut loc intoarcerea oficiala a familiei regale la Castelul Peles. Majestatile sale regele Mihai I si Regina Ana, impreuna cu Altetele lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu au salutat cu zambetul pe buze pe cei veniti sa asiste la aceasta reintoarcere la normalitate.
Majestatea sa Regele Mihai I a decis ca destinatia de muzeu a castelului sa fie mentinuta, Castelul Pelisor sa fie folosit de Familia Regala, iar Castelul Foisor sa fie pentru protocolul de stat.

Aceasta este doar o parte din minunatiile pe care le puteti descoperi in zona Brasovului. Va invitam sa va adapostiti in odaile Hotelului Alpin unde veti fi tratati ca niste regi si de unde puteti ajunge cu usurinta la fiecare dintre castelele de mai sus.  width=

Sursa Foto:

http://photoaddia.wordpress.com/bran/#