0 °C Poiana Brașov
Imagini live Tur virtual Cazare Restaurante Check-In

Brasovul si Premiile Emmy

Ce legatura ar putea avea Brasovul cu Premiile Emmy? Aparent nici una. Dar daca aruncam un ochi in lumea filmului, descoperim ca totusi, o legatura exista. Si inca una recenta si importanta.

Pentru prestatia sa din productia “The Hatfields and McCoys”, Kevin Costner a primit premiul Emmy pentru cel mai bun actor principal. width=In cadrul ceremoniei de acordare a premiilor Emmy, actorul a tinut sa multumeasca romanilor si in special brasovenilor. El a multumit si echipei de filmare (Castle Film) care a fost de ajutor. width=Iata aici un link unde puteti sa urmariti discursul lui Kevin Costner:

 http://www.youtube.com/watch?v=k-E8R9I8eyQ

De ce le-a multumimt brasovenilor? Pentru ca filmarile pentru aceasta miniserie s-au realizat in mare parte in zona Brasov. In Cheisoara, langa Rasnov a fost reconsituita o distilerie rustica de cognac din anii 1800 ai Americii. Pregatirea decorurilor a durat mai mult de o luna, iar cel care s-a ocupat de acest aspect este cabanierul Ion Adamuta, salvator montan la Salvamont Rasnov. Cabanierul a realizat şi decorurile pentru «Cold Mountain» (cu Nicole Kidman si Jude Law) – film turnat în aceeaşi locaţie. width=Pentru miniseria “The Hatfields and McCoys”, Ion Adamuta a realizat casele, puşcăria, gaterul, spânzurătoarea si tot ce mai era necesar pentru a aduce la viata atmosfera din Virginia, din timpul Razboiului de secesiune. width=Totul a fost facut din lemn, imbinat doar cu cuie si facut in asa fel incat sa para a fi vechi. Desi se depune foarte mult efort pentru a realiza totul sa fie cat mai veridic, toate decorurile se vor distruge dupa terminarea filmarilor din cauza drepturilor de autor.

 Pentru ca filmul reda o perioada cand nu existau masini, a fost nevoie si de cai. Acestia provin din herghelia de la Rasnov si au fost inchiriati 20 de cai si 2 catari. width= width=Productia „The Hatfields and McCoys” s-a filmat până pe 29 octombrie 2011 la Râşnov. Kevin Costner a fost cazat in Poiana Brasov, asa ca va asteptam la Hotel Alpin care se afla chiar in Poiana Brasov, pentru a avea sansa de a va plimba pe locurile unde a locuit timp de cateva luni faimosul actor sau pentru a va plimba cu trasura trasa de caii vedeta din herghelia de la Rasnov.
 width=

Surse:

 http://www.youtube.com

 http://www.imdb.com

 http://www.bzb.ro

http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Caii_vedeta_de_la_Rasnov_se_pregatesc_de_noi_filmari-_Aflati_ce_vedeta_va_filma_in_Romania_0_599340482.html

http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Kevin-Costner-cazat-Poiana-Brasov_0_563344135.html

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/kevin-costner-multumit-romani-premiul-emmy-415475.html