23 °CPoiana Brașov
Imagini live

Brasovul in sarbatoare in acest week-end

Nu conteaza daca esti brasovean sau nu, vino sa sarbatoresti alaturi de noi!

Avem un week-end plin de evenimente, concerte live si spectacole, parade ale costumelor traditionale, prezentarea obiceiurilor locale si multe altele.
Deci, este declarat, decretat, cum vreti voi!
In acest week-end trebuie sa fiti prezenti in Brasov!!

Nebunia incepe de vineri 20 aprilie 2012 incepand cu ora 17h30 cand in Piata Sfatului o sa aiba loc un concert sustinut de Anna Lesko si Mandinga, cu ocazia evenimentului Zilele Brasovului 2012.

 width=

Mentionam ca intrarea este libera!!
Vrei, nu vrei, o asociezi pe Anna Lesko cu cel mai cunoscut hit al ei “Ard in flacari” sau cu relatia controversata cu omul de afaceri Irinel Columbeanu.
Show-urile ei sunt de-a dreptul incendiare mixand foarte mult pe costume (care sunt spectaculoase), dansatori si coregrafie.

 width=

Trupa Mandinga va reprezenta anul acesta Romania la Eurovision 2012 – Baku Azerbaidjan cu piesa Zaleilah al carei compozitor este nimeni altul decat….Costi Ionita.
Le uram mult success, suntem mandri de ei si ii asteptam acasa cu un loc de top!!

Continuam cu desfasuratorul evenimentelor!

Sambata 21 aprilie 2012 incepand cu 17h30, tot in Piata Sfatului, in cadrul aceluiasi eveniment (Zilele Brasovului) vor concerta urmatorii: Alex Velea, Fly Project si Elly White.
Deasemenea, intrarea este libera.

 width=
Pe Alex Velea l-am descoperit odata cu emisiunea Star Factory de la Prima TV, ulterior prin colaborarea de mare success cu Anda Adam (Selecta), si nu in ultimul rand, colaborarea cu Smiley si casa de productie HaHaHa Production.

 width=
Cea mai de success piesa a celor de la FlyProject a fost “Brasil” o colaborare cu marea artista Anca Parghel in 2008.

Elly White este fosta vocalista de la Dj Project.

 width=

Unul dintre cele mai spectaculoase evenimente are loc duminica 22 aprilie, eveniment care se intituleaza Sarbatoarea Junilor, 2012, o manifestare folclorica care imbina elemente de magie, mit si ceremonie.
Sarbatoarea Junilor din Scheii Brasovului este o traditie care se desfasoara in fiecare an, in duminica dupa Sfintele Sarbatori ale Pastelui, duminica Tomii.

Intelesul termenului de „june” in Transilvania este cel „tanar fecior neinsurat”.

 width=

Le recomandam celor care vor sa prinda un loc bun de vizionat sau de fotografiat, sa fie prezenti in Piata Sfatului incepand cu ora 10. Chiar daca ora de incepere anuntata este 11. Este lesne de priceput ca la ora 11, piata va fi plina si risti sa nu mai gasesti nici un loc bun ca sa vezi spectacolul.
La fel de bine puteti viziona spectacolul si de pe traseu.

 width=

Traiectoria traseului este:
în jurul orei 10 se îndreapta spre Piata Prundului din fata Bisericii Sfântul Nicolae, coboara pe str. Muresenilor, pana la Bd Eroilor, urca pe str. Nicolae Balcescu, trec de Poarta Schei, urca spre Pietrele lui Solomon unde are loc un adevarat spectacol. Odata ajunsi acolo, junii se aseaza la masa dupa care se intrec in aruncarea buzduganului.

Asa ceva nu poti sa ratezi. Ma intreb oare, cat de greu e un buzdugan? Pana la ce distanta il poti arunca? Trebuie sa fie foarte interesant si amuzant.
Spre seara, Junii coboara spre Piata Sfatului.

 width=

Toata procesiunea este spectaculoasa si ar fi pacat sa o ratati, mai ales ca pe parcursul traseului celor 7 cete de Juni, se opresc si canta “Hristos a Inviat” fiecarui grup in parte, iar grupul le raspunde cu “Adevarat a Inviat”.
Este foarte emotionant.

Si ultimul evenimentul care incheie acest sfarsit de saptamana este prezentarea traditiilor a comunitatilor Brasovului: comunitatea elena, maghiara, germana, si rroma.

Locul de desfasurare va fi Piata Sfatului, 22 aprilie 2012 intre 13h00 si 19h00.

Toate evenimentele mai sus prezentare sunt organizate de Primaria Brasov.

V-am convins?

OK! Atunci va asteptam si la Terasa hotelului Alpin pentru a savura o limonda rece si buna sau o cafea excelenta.

 

GALERIE FOTO


Sursa foto: Facebook si Wikipedia