23 °CPoiana Brașov
Imagini live

Brasov – oras de poveste

 width=Esti intr-o pauza la job? Stressul si problemele ce par sa nu se mai termine, te-au epuziat si ti-ai dori sa evadezi pentru cateva zile intr-un loc unde departe de toate aceste probleme, unde sa-ti rasfeti inima si privirea?

Atunci, iti propun un exercitiu de imaginatie, inchide ochii si..sa pornim spre Brasov, atestat istoric in anul 1234 in Catalogul Ninivensis sub denumirea de Corona. La sfarsitul secolului al XIV-lea, Corona era considerat unul dintre cel mai puternic centru economic, comercial, ecleziastic si cultural al Transilvaniei.

 width=

De-a lungul timpului, Brasovul a cunoscut perioade in care a fost greu incercat dar si perioade infloritoare, devenind unul dintre cele mai frumoase orase alte tarii, impresionand prin locurile de vis si istoria pe care o poarta. Cand vizitezi Brasovul trebuie sa tii cont de cateva obiective turistice unice in Romania care nu trebuie ratate fiind un amalgam de traditie si noutate care cu siguranta te vor cuceri.

Sigur stii ca Brasovul mai este numit si orasul de la poalele Tampei, astfel daca ajungi in Brasov, fa o plimbare pe muntele ce inconjoara aproape in totalitate, precum zidurile unei fortarete, orasul. Privelistea de pe varful Tampei cu siguranta de va va taia respiratia, prezentandu-ti panorama intregii tari a Barsei. Coborand in Brasov, la pas, alaturi de cei dragi, viziteaza Biserica Neagra, un simbol al orasului, care impresioneaza prin maestuozitate, cat si prin povestea pe care o poarta. De-a lungul a mai mult de 7 secole, Biserica Neagra inchinata Fecioarei Maria, ocrotitoarea Brasovului, a ascultat rugaciunile fierbinti a oamenilor a caror credinta a fost greu incercata.

 width=Cetatea Brasovului te invita sa patrunzi intr-o alta lume in care timpul pare ca sta in loc. Aici vei avea parte de o adevarata lectie de istorie despre Brasovul medieval. Din cele 32 turnuri de veghe, poti sa admiri doar cateva dintre ele cum ar fi Turnul Alb si Turnul Negru.

Urmand plimbarea nostra la pas prin Brasov, cu siguranta vom trece si vom admira Piata Sfatului, locul unde au loc cele mai importante festivaluri muzicale nationale si internationale.

 width=Pentru a ne bucura privirea si pentru a ne satiface dorinta de cunoastere, vom poposi la Muzeul de arta unde vom admira lucrarile lui Nicolae Grigorescu, Gheorghe Tătărescu, Theodor Aman, Sava Hentia, Constantin Lecca precum si sculpturile lui Cornel Medrea, Ion Jalea, Ion Irimescu şi Dimitrie Paciurea. Nu putem trece indiferenti nici pe langa Prima Scoala Romaneasca care a fost infiintata in 1495, reprezentand un punct important de pornire pentru cultura romaneasca.

 width=

Si pentru ca suntem convinsi ca plimbarea te-a ostenit, iti propun un popas la Cetatuia, care dateaza din anul 1524, aparand cu stoicism zona Brasovului. Acum acest loc gazduieste un restaurant si o terasa, unde puteti sa va potoliti si sa va incantati privirea cu privelistea minunata.

Probabil pauza ta de la job s-a terminat, la fel si plimbarea noastra imaginara, la pas prin Brasov. Daca ti-a placut si vrei sa vezi si mai multe obiective turistice din Brasov, rezerva-ti o camera la Hotel Alpin, ce se afla la doar 13 km de Brasov, intr-o zona ce-ti incanta privirea si unde poti sa sa beneficiezi de comfort total. De aici, poti pleca spre Brasov pentru a admira obiectivele turistice ale acestui oras istoric.

Va asteptam cu drag!

 width=

Galerie imagini:

Surse: S1, S2, S3, S4, S5, S6