34 °CPoiana Brașov
Imagini live

Biserica fortificata de la Prejmer – istorie si traditie

 width=Romania reprezinta locatia cea mai potrivita pentru petrecerea vacantei dvs. Spre exemplu un periplu prin centrul tarii, o sa va incarce de cultura si o sa va bucure sufletul descoperindu-va o multime de locuri frumoase, adanc ascunse si pastrate de-a lungul istoriei. Un asemenea loc, in care va puteti petrece o dupa-amiaza de neuitat este…Cetatea si Biserica fortificata de la Prejmer. Acest loc impresioneaza prin frumusete, prin cultura pe care o poarta si o povesteste de mai bine de 800 de ani.

 width=Localitatea Prejmer este situatia la 15 km de  Brasov, mandrindu-se cu cea mai maiestoasa biserica fortificata din partea de Nord-Est a Europei care din 1999 face parte din patrimoniul mondial UNESCO.. Povestea acestui loc isi are radacinile adanc infipte in istorie, din vremea cavalerilor teutoni, care afland de tinutul Prejmer, dintr-un document al regelui ungar Andrei al II-lea, din 1211, au inaltat o biserica in stil gotic, care dateaza pana in ziua de azi, pastrandu-si misterul si frumusetea. In interiorul bisericii, ce in timp a suferit un proces de erodare dar si de restaurare, se pastreaza un altar poliptic, pe tema Patimilor Domului ce dateaza din secolul al XV-lea.

 width=Cetatea din jurul bisericii, este prevazuta cu ziduri inalte de 12 m si groase de 3 m, bastioane fortificate, poduri mobile si porti de fier, fiind greu de cucerit de cotropitori ce au ravnit la frumusetile tarii noastre de-a lungul istoriei.

Pentru a pazi cat mai bine biserica, cetatea de la Prejmer era prevazuta cu „orga  mortii” un asamblu de mai multe arme ce se declansau simultan atunci cand dusmanul era aproape. In total Cetatea si Biserica fortificata de la Prejmer continea 272 de camere asezate pe 4 nivele.

 width=Despre aceasta cetate circula o multime de legende, pe care le vei afla in momentul in care vizitezi aceste locuri. Una din aceste legende se refera la asa-numita „Camera impacarii”  in care cuplurile ce se certau, erau inchise, fiind nevoite sa consume alimente dintr-o singura farfurie cu un singur tacam, stand acolo pana in momentul in care se impacau.

 width=Daca hotarati sa va petreceti vacanta in Poiana Brasov, si alegeti sa va cazati la Hotel Alpin, va sfatuim, ca in cautarea dvs de locuri frumoase ce va vor face vacanta de neuitat, sa incercati sa ajungeti si la Cetarea si Biserica fortificata de la Prejmer, care se afla la doar 34km de Poiana Brasov, unde istoria te invita sa-i asculti palpitanta poveste.

 width=In zilele prea calduroase de vara, muntele va ofera cea mai buna oportunitate de a petrece intr-un mod placut vacanta. Alege sa-ti bucuri sufletul si sa-ti hranesti mintea, descoperind locurile incarcate de istorie.

 width=

Galerie imagini:

Surse: S1, S2, S3, S4, S5, S6, S7