34 °CPoiana Brașov
Imagini live

Un itinerar de weekend pentru o scurtă excursie cu familia în Poiana Brașov

Vara se aproprie și odată cu venirea acesteia, crește și dorința turiștilor pentru escapadele de weekend. Vacanța este momentul de relaxare pe care mulți îl așteaptă cu mare nerăbdare, mai ales când căldura orașului devine insuportabilă și muntele e singura alternativă pentru aer curat. Deși scopul unei excursii este destinderea, planificarea uneia poate să fie destul de stresantă, mai ales când este vorba despre o excursie cu familia și trebuie ca fiecare membru al acesteia să fie mulțumit. Poiana Brașov și împrejurimile sale oferă multe posibilități de distracție alături de cei dragi, dar tocmai existența atâtor opțiuni este factorul care face alegerea itinerariului ideal și mai grea. Din fericire, echipa Hotelului Alpin vă poate ajuta cu câteva idei de activități pentru o scurtă excursie de două zile:

ZIUA 1

Înconjurați munții cu bicicleta

Pentru prima zi în care ajungeți în Poiană, vă recomandăm o plimbare cu bicicleta de dimineață pentru a vă destinde după drum și a vă bucura de aerul ozonat și răcoros. Echipamentul nu trebuie să vă dea bătaie de cap. Centrul nostru de închirieri de mountain-bike și ghizi turistici care vă pot acompania (la alegere) vă stă la dispoziție. Puteți închiria tot, începând cu  biciclete pentru începători sau avansați, cască protectivă, mânuși, genunchiere, cotiere.

Răsfățați-vă simțurile la SPA în timp ce copiii se pot distra la Alpin Magic Land

După ce ați obosit pedalând intens, vă invităm să profitați de serviciile Vitarium SPA Alpin pentru a vă reîncărca bateriile. Altitude Relief Massage ajută la creșterea flexibilității, relaxând musculatura tensionată. Este un tratament excelent ce combină decontractarea spatelui cu mișcări de destindere a musculaturii întregului corp.

În timp ce cei mari se bucură de tratamente SPA marca Alpin, copiii pot descoperi un tărâm fermecat numit Alpin Magic Land, unde cele mai îndrăgite personaje din basme îi așteaptă pe cei mici cu jocuri interactive și activități creative.

ZIUA 2

Descoperă istoria într-o excursie la Cetatea Râșnov

În dimineața ultimei zile de weekend puteți da o fugă la Cetatea Râșnov, deschisă zilnic între orele 09:00 – 17:00, care se află la doar 8 km depărtare de Poiană și este ușor accesibilă cu transportul în comun sau cu mașina personală. Ceea ce face acest loc unic este faptul că se află printre cel mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania, combinând activitățile culturale cu distracția. Pe lângă vizitarea propriu-zisă a cetății, vă recomandăm o plimbare cu liftul elvețian care face legătura între cetate și Râșnov, oferind o priveliște superbă asupra orașului. Dacă tot sunteți în zonă, vă sugerăm încă o activitate ce o să-i încânte în mod sigur pe cei mici, dar e posibil să fie la fel de atractivă și pentru cei mari: Parcul de Dinozauri, aflat chiar pe strada Cetății, în apropriere de Cetatea Râșnov. Parcul are o suprafață generoasă de 3,5 hectare, fiind o zona de agrement și un muzeu în aer liber.

Picnic și poze în natură

După o excursie la Râșnov, sigur vă este foame și vreți să vă odihniți puțin înainte de a vă întoarce acasă. În acest caz, un picnic este soluția ideală. Vă punem la dispoziție un set de picnic, mâncare autentic românească și un vin atent selecționat, astfel încât să profitați de vremea frumoasă și să savurați preparatele gătite cu grijă fără a vă face griji legate de detaliile organizaționale.

Sfat marca Alpin: vă recomandăm să vă luați camerele foto cu dumneavoastră peste tot, din primul moment al excursiei, plimbarea cu bicicleta, până la picnicul de la final. Sigur vor fi multe momente care merită imortalizate!

Sunteți gata pentru o escapadă la înălțime? Descoperiți mai multe despre oferta noastră de și contactați-ne pe e-mail la reservation@hotelalpin.ro, pe website sau pe platformele noastre de social media, Facebook, LinkedIn sau Instagram, pentru mai multe informații.