34 °CPoiana Brașov
Imagini live

Personalitati nascute in Brasov II

 width=Astazi vom continua mini-seria inceputa despre oamenii de success ai Brasovului. In acest “episod” vom vorbi despre actorii care s-au nascut in Brasov, iar acum stralucesc in rolurile lor. Intamplare sau nu, lista contine numele  a 3 actrite minunate pe care Brasovul le-a dat Romaniei.

 

Anca Florea

Anca Florea este o tanara actrita cu un start cinematografic de invidiat: 2 filme de curand lansate, numai bune sa aduca lumea in cinematografe: “Dupa ea” si “Ingerul necesar”. width=In momentul in care o vedeti pe Anca Florea, vi se va parea cunoscuta de undeva, dar de unde?? Cu siguranta ati remarcat-o intr-unul din spoturile publicitare ingenioase de la televizor: este studenta care si-a legat cu catuse de pat iubitul infidel si l-a lasat numai cu telefonul mobil, este functionara bancara care poate sa isi spele parul doar cu o anumita marca de sampon, ea bea diverse marci de cafea, mananca un anume tip de iaurt si multe altele.

Anca si-a dorit de mica sa devina actrita, dar influenta celor din jur si-a spus cuvantul (“Facultatea de actorie e o facultate??”) Asadar,Institutul de Teatru si Film din Targu Mures a fost a doua optiune dup ace a terminat liceul. A jucat pe scena Teatrului National din Sibiu diferite roluri, iar apoi a dat proba pentru rolul principal din “Ingerul necesar” si a devenit actrita de film. Si bine a facut.

 

Catalina Mustata

Catalina Mustata este o foarte cunoscuta si indragita actrita de teatru si film, dar si realizatoare de emisiuni tv si in plus, traducatoare. width=Visul din copilarie de a deveni actrita i s-a indeplinit. In anul 1991 a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, iar in anul IV a devenit sotia actorului Florin Zamfirescu, de care a divortat anul acesta. Are in jur de 15 filme la activ, dintre care cele mai cunoscute sunt  Femeia visurilor (2005) si California Dreamin’ (2007) si cateva serii TV dintre care amintim Iubire ca in filme (2006), Pariu cu viata (2011) si Puzzle pentru un orb (va fi lansat in 2013).

Ca traducatoare apare pe coperta romanului “Mostenitorii” de Harold Robbins.

 

Violeta Andrei

Frumoasa si elegant actrita de origine evreiasca a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica in 1965 si a debutat la fostul Teatru Giulesti, actualul Odeon, apoi a jucat pe scena Teatrului Lucia Sturdza Bulandra. Dintre multele roluri jucate amintim Ana Petrovna in Ivanov de A.P. Cehov, Madeleine Bejart din Cabala bigotilor de Mihail Bulgakov, Roxana din Cyrano de Bergerac de Orkeny Istvan etc.

In cinematografie a debutat in 1966 in filmul Golgota si are la active peste 60 de filme romanesti, printre care Felix si Otilia (1971), Veronica se intoarce (1973), Fram (1983), Baiatul cu o singura bretea (1991) dar si filme straine precum Im Staub der Sterne (1976), Cowboys (1980), Ariane Ferry (2004). width=Lista personalitatilor ce s-au nascut in Brasov nu se opreste aici. Vor mai urma si alte articole referitoare la oameni de marca din zona aceasta pitoreasca.

Sperand ca v-a facut placere sa descoperiti in acest articol lucruri interesante despre oameni minunati, va asteptam la Hotel Alpin din Poiana Brasov pentru a va relaxa in atmosfera de vis din cadrul Vitarium Spa. Aici va veti putea rasfata corpul cu produse de o calitate excelenta.

 width= width=Sursa 1 

Sursa 2

Sursa 3