34 °CPoiana Brașov
Imagini live

Ocna Sibiului – oaza de sanatate si frumusete

 width=

Romania – tara mea frumoasa!

Dupa cum ati observat deja, Hotel Alpin va prezinta o serie de articole care sa va ajute sa descoperiti sau sa redescoperiti locuri minunate din tara noastra frumoasa.

Pentru ca meritam din cand in cand o mini-vacanta in care sa ne incarcam bateriile si-n acelasi timp sa scapam de toata incordare pe care am acumulat-o in cursul lungilor zile petrecute la job, trebuie sa alegem cu grija un loc linistit, incarcat de frumusete si traditie care sa ne bucure privirea, sa ne incante trupul si de ce nu sufletul.

In Romania gasesti la tot pasul locuri in care natura pare sa se desfete oferind un adevarat regal de care sa te bucuri ori de cate ori simti nevoia. Un astfel de loc ce te va impresiona atat prin aspectul sau cat si prin beneficiile pe care le are asupra sanatatii este Ocna Sibiului.

Numit si „Litoralul Ardealului”, Ocna Sibiului este situata la doar 17km de Sibiu, fiind renumita datorita numeroaselor lacuri saline care au fost declarate monumente ale naturii.

 width=Situata la aproximativ 400 metrii altitudine, Ocna Sibiului reprezina o oaza de liniste, frumusete si sanatate, de care merita sa profiti din plin. Se spune ca aceasta zona este locuita din vremea dacilor, desi a fost atestata din anul 1263.  Lacurile de apa sarata s-au format dupa ce minele din zona s-au transformat, in urma unui proces anevoios dar ireversibil, in ochiuri de apa. Datorita schimbarilor climaterice, salina din zona a disparut dand nastere lacurilor sarate ce in ziua de astazi reprezinta o adevarata atractie turistica a carui renume a ajuns si peste hotare.

In anul 1820, in urma unor studii efectuate de catre medicul Pataky Samuel au fost atestate efectele terapeutice ale apei saline din aceste lacuri, care au rol benefic in tratarea unor afectiuni ale sistemului locomotor, a reumatismului, bolilor articulare si degenerative, avand totodata rol in mentinerea unui corp sanatos, tanar si frumos.

 width=Ocna Sibiului, un nestemat din salba de frumuseti a tarii noastre, însumează o suprafaţa hidrologică de 35.700 metri pătraţi şi un volum de 265.700 metri cubi, fiind cel mai important complex de lacuri saline din intreaga tara.

Vizitat anual de zeci de mii de turisti, atat pentru frumuseta sa cat si pentru beneficiile apelor sale, fiind un loc perfect pentru o vacanta relaxanta alaturi de prieteni si familie.

 width=Printre cele mai importante lacuri saline din complexul Ocna Sibiului, se numara „Lacul fara fund” denumit de putin timp monumet natural, „Lacul Brancoveanu” care este desemnat cel mai mare salinitate din intreg complexul cat si „Lacul Ocna pustie” ce are o adancime de 160 metrii fiind consderat cel mai adanc lac antroposalin din România.

Hotel Alpin isi indeamna oaspetii sa viziteze si Ocna Sibiului care se afla la doar 100 km distranta, intr-un peisaj minunat. Cu siguranta vei dori sa revii in aceasta zona ori de cate ori ai posibilitatea. width=

Galerie imagini:

Surse: S1, S2, S3, S4