34 °CPoiana Brașov
Imagini live

Mirajul din Brasov

Dupa cum cu siguranta ati remarcat, Hotelul Alpin Poiana Brasov isi doreste nu doar sa va prezinte frumusetile tarii si moduri de a va intretine frumusetea, ci si viata culturala si sociala a zonei Brasov. Ne dorim sa va incurajam sa descoperiti si o alta latura a frumusetii si a pasiunii pentru frumos.  width=

Unul dintre evenimentele culturale din Brasov este Expozitia Fotografica Nationala Mirajul Fotografiei. Numele expozitiei este dat de grupul online cu acelasi nume, infiintat in 2011 si care a adunat un numar de peste 3.300 de membri din toate colturile lumii, toti animati de aceeasi pasiune: fotografia.

Aceasta expozitie este una dintre putinele expozitii itinerante de anul acesta, fiind speciala prin faptul ca un grup de fotografi amatori sau profesionisti, care s-au cunoscut prin intermediul Facebook-ului, a reusit sa realizeze o expozitie in viata reala, nu doar in cea virtuala.

Expozitia mai are si scopul de a celebra 2 ani de Mirajul Fotografiei in mediul online, timp in care s-au format prietenii intre membrii grupului, au avut loc intalniri fotografice sau doar pentru intarirea prieteniei dintre acestia.

 width=

Pana in acest moment, expozitia a ajuns in 6 dintre orasele tarii: Pitesti, Rm. Valcea, Braila, Bucuresti, Bistrita Nasaud, Iasi. Turul in jurul tarii se incheie cu orasul Brasov.

Incepand cu astazi, 11 decembrie si pana pe 18 decembrie puteti sa treceti pragul Centrului Cultural Reduta pentru a va delecta ochii. Fotografiile expuse nu sunt neaparat cele mai bune ale autorilor, ci sunt lucrari de suflet, ganduri la vedere ce isi doresc sa creeze o emotie, o traire.

Vernisajul expozitiei are loc pe 14 decembrie la ora 17.00. Intrarea este gratuita, iar lucrarile expuse pot fi achizitonate daca se doreste acest lucru. Un lucru important ce trebuie mentionat este faptul ca in aceasta expozitie este si lucrarea unui brasovean, Laurentiu Vasiliu – “Cautare de sine”.

Pentru ca dorim sa va atatam curiozitatea, va prezentam doar 4 dintre lucrari si cateva date tehnice ale acestora.

 width=

Fotograf: NICOLETA PREDA

Nume fotografie: Once upon a time

Date tehnice: ISO 200, obiectiv NIKON 18-105

Locatie: Taormina – Sicilia, Italia

Detalii: Fetita aceasta a fost pentru dna. Preda muza perioadei in care s-a aflat in Taormina. Expresivitatea si dialogul mut perfect dintre subiect si fotograf au dus la aparitia unor fotografii de care autoarea a prins un mare drag.

 

 width=Fotograf: GALIA DAN

Nume fotografie: Hotar

Date tehnice: ISO 400, NIKON D90, obiectv 17,0-50,0 mm,  f/2,8, exposure time 1/160, F/6,3

Locatie: sat Sirnea

Detalii: Dna. Galia a explicat pentru Hotel Alpin ca fotografia a fost realizata la 6 dimineata, la -10 grade. Autorul ne-a mai explicat ca fotografia reda granita fragila dintre aici si dincolo sau cat de simbolisitc poate fi hotarul la tara intre doua proprietati unde e numai pamant, cat vezi cu ochii, despre increderea intre vecini

 width=

Fotograf: ANDREI GROSOSIU

Nume fotografie: Curgerea timpului

Date tehnice: Canon EOS 1Dx, f/5.6, exposure time 1/60s, focal lenght 90mm, iso 1600, obiectiv Canon 24-105L

Detalii: Dl. Grososiu ne-a expus o parte din gandurile sale privitoare la fotografie: „Pozitia corpului duce cu gandul la o clepsidra, timpul se aduna in partea de jos a formei.”  Ideea pe care dl.Grososiu a dorit sa o transmita este aceea ca frumusetea este efemera, precum curgerea nisipului in clepsidra.

 

 width=

Fotograf: RAHELA PETRESCU

Nume fotografie: Plasmuiri de vise

Date tehnice: Nikon D80, F-stop f/5/6, exposure time 1/125s, focal lenght 70mm, ISO 640

 

Detalii: Dna. Petrescu nu si-a putut retine privirea plina de caldura indreptata catre fotografia sa, intrucat de acolo o priveste melancolic un copil cu ochi mari, albastri. Dna. Petrescu ne-a vorbit despre ochii unui copil si multitudinea de universuri si de visuri pe care le poti zari intr-o singura privire a unui ghemotoc de om. A mai mentionat ca lumea ar fi un loc mai bun daca ne-am permite mai mult sa fim copii.

 

Tot ce aveti nevoie pentru a servi o portie de frumos este sa luati un mic dejun delicios si copios servit intr-un décor de vis la unul din restaurantele  Hotelului Alpin si o plimbare de 15-20 minute cu masina pana in Brasov.

  width=

 

Surse fotografii

Fotografii din arhiva personala a fotografilor oferite special pentru Hotel Alpin