Lacul Sfanta Ana – o legenda vie
Se spune ca Romania este tara unde Dumnezeu s-a impiedicat si i s-a varsat sacul cu toate frumusetile naturii care s-au imprastiat pe tot acest teritoriu binecuvantat.
Cu o istorie glorioasa, scrisa de-a lungul secolelor, Romania a rezistat cu vitejie in fata tuturor atacurilor venite de la cotropitori, pastrandu-si neatinse adevaratele valori.
Calator prin Romania esti si tu, sunt si eu, insa unori nepasatori si indiferenti trecem pe langa adevaratele frumuseti ale naturii care stau ascunse, de cele mai multe ori chiar langa noi.
O perla din salba de nestemate a Romaniei este Lacul Sfanta Ana. Impresionand atat prin frumusete, unicitate si istorie, acest loc a devenit unul dintre cele mai importante obiective turistice ale tarii noastre.
Situat in Carpatii Orientali, la limita dintre judetele Harghita si Covasna, lacul Sfanta Ana este singurul lac de origine vulcanica din Europa. Cunoscut atat pentru peisajul ce-ti taie respiratie cat si pentru efectele benefice asupra sanatatii, acest loc te face sa te intorci la el cu drag si dor ori de cate ori ai ocazia.
La o altitudine de 950m in fundul craterului vulcanului stins Ciomatul din masivul Puciosu, Lacul Sfanta Ana este strajuit de o deasa padure de conifere care cu greu permite razelor de soare insistente sa-si faca drum, creandu-se astfel o atmosfera propice visului si meditatiei.
Avand o lungime de 620 m și o lățime de 460 m , cu o adâncime de circa 7 m Lacul Sfanta Ana are cea mai pura apa, fiind complet lipsita de oxigen, de aceea nu exista vietuitoare.
O plimbare cu barca pe apa limpede si linistita a Lacului Sfanta Ana, reprezinta o adevarata sursa de relaxare si liniste, oferind hrana pentru suflet si privire dar si pentru sanatate datorita atmosferei ionizate negativ ce este benefica pentru mentinerea sanatatii sistemului locomotor cat si nervos.
Odata ajuns pe malul Lacului Sfanta Ana, linistea te va invalui si-ti vei dori sa poti spune clipei sa stea iar ea sa te asculte. Ascultand linistea, vei auzi prin adierea blanda a vantului si legenda tragica care se spune ca ar sta la geneza acestui lac.
Acum sute de ani, in acel loc salasluia o cetate condusa de un aprig stapan. Acesta suparat pe cele 13 fecioare din cetate, printre care se numara si preafrumoasa Ana, le inhama la o caleasca si le biciuie prin intreaga cetate. Ostenita si secata de puteri, Ana inalta o rugaciune cate Dumnezeu dupa care rosteste un blestem : „Dă Doamne să se crape pământul acum, să ne scufundăm şi noi”. Impresionat de chinul celor 13 fecioare cat si de rugaciunile Anei, Dumnezeu ii asculta ruga si surpa muntele, iar din lacrimile fetelor da nastere celui mai pur lac din intreaga Europa.
Fie ca ai crede in legenda, fie ca nu, cu siguranta Lacul Sfanta Ana te va cuceri de la prima vedere, facandu-te sa te intorci mereu cu placere.
Hotel Alpin te invita sa vizitezi toate locurile frumose din Romania, sa le afli povestea si sa te incarci de optimism, speranta si cunoastere.