34 °CPoiana Brașov
Imagini live

FOTE – Festivalul Olimpic al Tineretului European

 width=Duminica s-a sarbatorit in zeci de tari cu clima aspra Ziua Mondiala a Zapezii, ceea ce a insemnat pentru aceste tari evenimente speciale. Pentru a marca aceasta zi, in Rasnov a avut loc un concurs de sarituri cu schiurile si in plus au fost si alte manifestari pentru copii in cadrul aceleiasi sarbatori: concursuri si jocuri interactive.

 width=

Dar evenimentele zapezii nu se termina aici pentru Brasov. Nici pe departe. Mai sunt 25 de zile pana la inceperea Festivalului Olimpic al Tineretului European. Acesta se va desfasura in perioada 17-22 februarie, in Brasov, Rasnov si Predeal fiind coordonat de catre Asociatia Comitetelor Olimpice Europene, sub patronajul Comitetului International Olimpic. Pentru a putea avea loc acest festival, autoritatile au trebuit sa amenajeze trambuline, lucru pe care l-au realizat cu ajutorul specialistilor din Austria. FOTE este organizat in fiecare an impar, are 2 editii – una de vara si una de iarna – si se adreseaza sportivilor intre 14-18 ani din cele 49 de tari eruopene.

 width=La aceasta prima editie de iarna care se organizeaza in Romania, cei care vor participa se vor intrece in 8 probe sportive: Schi Alpin, Schi Fond, Biatlon, Hochei pe gheaţă, Patinaj Artistic, Patinaj Viteză, Sărituri cu schiurile şi Snowboarding.

Mai jos veti gasi lista centrelor si locatiilor pentru aceste probe sportive:

Schi Alpin                              Poiana Brasov                  Subteleferic

Schi Fond                               Predeal                               Valea Rasnoavei

Sarituri cu schiurile           Rasnov                               Valea Carbunarii

Patinaj viteza                        Poiana Brasov                  Patinoarul Poiana Brasov

Hochei pe gheata                 Brasov                                 Patinoarul Olimpic Brasov

Patinaj artistic                      Poina Brasov                    Patinoarul Olimpic Brasov

Biatlon                                     Fundata                             Cheile Gradistei

Snowboarding                      Predeal                               Clabucet sosire

Si pentru ca din pacate uneori mai apar si situatii neprevazute, au fost organizate si baze sportive de rezerva, care se afla in Azuga (Sorica), Busteni (Kalinderu) si Sinaia (Valea Dorului). Satul Sportivilor se afla in Poiana Brasov, unde este si cartierul general al Comitetului de Organizare FOTE Brasov 2013. Comitetul organizatoric a anuntat ca la eveniment vor participa 910 sportivi din 45 de tari europene, dindtre care 8 romani, la ski fond.

 width=

In cazul in care doriti sa luati parte la ceremonia de deschidere, aceasta va avea loc in seara zilei de 17 februarie,pe Stadionul Olimpic de la Liceul Sportiv din Brasov. Ceremonia de inchidere a festivalului este programata pentru 22 februarie, in Poiana Brasov.

Prin acest festival se doreste promovarea Brasovului si Romaniei la nivel european din punct de vedere al culturii si ospitalitatii romanesti, educarea copiilor si tinerilor privitor la valorile olimpice: corectitudine toleranta. solidaritate, prietenie si intelegere reciproca, motivare catre practicarea de activitati sportive, oferirea de conditii optime si sustinere a carierei tinerilor sportivi romani, stimularea turismului in zona si nu in ultimul rand imbunatarirea  infrastructurii sportive.

 width=Va asteptam in Poiana Brasov sa va bucurati de iarna care ne ofera atatea bucurii de la privelisti minunate pana la spectacole pe partii si patinoare.

De asemenea, nu uitati de ofertele noastre de iarna

http://www.hotelalpin.ro/2606/oferta-ianuarie-2013-duminica-miercuri-inclusiv

http://www.hotelalpin.ro/2590/oferta-41-iarna

Drumurile catre Poiana Brasov sunt accesibile, iar stratul de zapada de pe partii este de 15-25 cm.

Sursa 1

Sursa  2

Sursa  3