Etimologia cuvantului „Hotel”
Mereu a existat in noi acea dorinta de cunoastere. De cunoastere a lucrurilor, a persoanelor sau a locurilor. Din ea a izbucnit, de fapt, pofta noastra pentru calatorii, iar apetitul pentru a cunoaste mereu alte si alte colturi ale lumii devine din ce in ce mai accentuat, odata ce ai contractat acest microb. Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au calatorit, negustorii si pelerinii fiind primele categorii sociale care au inceput sa calatoreasca tot mai mult.
Putini dintre noi stiu ca atunci cand oamenii simpli nu ieseau cu zecile de ani din satele lor sau poate chiar niciodata, negustorii strabateau lumea in lung si in lat. Erau de fapt, doua lumi paralele, taranii inchisi in propriile lumi si pelerinii care calatoreau in cele mai indepartate locuri, la care niciodata un om de rand nu avea puterea macar sa vizeze. Din nevoia de a fi cazati, de a poposi pe parcursul drumului, au aparut si primele hanuri. Create initial pentru aceste categorii restrane, hanurile au inceput sa devina o necesitate.
Conform legendelor, primele hanuri au aparut prin anul 1200 in China, iar mai tarziu in Europa. Succesoarele acestor hanuri sunt, in mod evident, hotelurile. Conform DEX, hotelul reprezinta o clădire amenajată pentru închirierea de camere mobilate pe termen scurt mai ales călătorilor.
Daca la inceput, in Romania, hotelurile erau mobilate si utilate modest, dupa revolutia din ’89, aceasta industrie hoteliera a explodat si in tara noastra. Din hotelurile de odinioara, insa, actualii proprietari au pastrat doar arhitectura veche, care inca atrage. Locul pentru carute a fost inlocuit de garaje moderne cu incalzire, hangitele cu receptionerele, iar camerele nu mai au nimic din peisajul minimalist si sobru de altadata. Ceea ce a ramas in urma mai sunt numele celor mai importante personalitati care le-au trecut pragul.
Cel mai vechi hotel de cinci stele din Romania este Intercontinental Bucuresti, fiind si unul dintre simbolurile capitalei. Este cunoscut faptul ca este cel mai inalt hotel din Bucuresti si a costat 6 milioane de dolari acum 40 de ani cand a fost construit. Una din legende spune ca Cyrus Eaton Junior, şeful „Cyrus Eaton Group“ a ajuns in Bucuresti in urma cu 40 de ani si a fost nevoit sa adorma pe holurile unui hotel pentru ca nu mai erau locuri de cazare. Asa a inceput povestea Hotelului Intercontinental, sau cel putin asa spun legendele. In ultimii ani in hotelul de legenda s-au cazat şefi de stat, ambasadori, politicieni, sportivi şi artişti din toatele colturile lumii. Lenny Kravitz, Anatoli Karpov, Ariel Sharon, Luciano Pavarotti, Jose Carreras şi violonistul Nigel Kennedy sunt doar câteva exemple. Si Hotel Alpin se lauda cu cele mai bune servicii, atat pe parte de cazare cat si pe partea de entertaining, relaxare si mancare la restaurante selecte. Lansat in anul 1976 in Poiana Brasov, Hotel Alpin avea sa ajunga unul din cele mai exclusiviste hoteluri din Romania.
Intr-un peisaj de vis si cu oportunitati interesante pentru vizitatori, atat in sezonul de iarna, cat si in restul anotimpurilor, Hotel Alpin promite sa multumeasca orice vizitator pe care il are. Pentru cazare aveti la dispozitie o aripa rezidentiala cu 114 apartamente de lux, dotate cu doua dormitoare, living, mini-bucatarie si terasa.
Fiecare dintre aceste apartamente ofera un peisaj deosebit datorita faptului ca toate au vedere spre munte.
Daca ajungeti la Alpin, puteti sa va delectati si cu mancare din cele doua restaurante selecte dar si de ore intregi de relaxare la Vitarium SPA.
Va asteptam cu drag!