34 °CPoiana Brașov
Imagini live

Cetatuia de pe Straja

Romania este o tara frumoasa, cu peisaje care-ti taie rasuflarea si cu oameni care emana optimism. Pentru aceasta tara, de-a lungul istoriei s-au purtat lupte aprige care au aparat-o  de popoarele care tanjeau dupa frumusetea si bogatia ei.

Urmele acestor lupte sunt vizibile si azi, sub forma unor monumente istorice, a unor cetati care eu rezistat trecerii timpului doar pentru a ne povesti, intr-un mod aparte ce tara frumoasa si ce trecut glorios are.
 width=Un astfel de loc, este situat in Brasov rezistand de peste 500 de ani, pastrandu-si farmecul si maretia. Cetatuia de pe Straja, caci despre ea este vorba, reprezinta un punct turistic pe care nu ar trebui sa-l ignorati, reprezentand un mod placut de a va cunoaste istoria. Istoricii spun ca aceata Cetatuie a fost mai intai, in secolul al XV-lea doar un turn de veghe care a fost completat in 1524 cu un bastion din lemn cu patru turnuri. Acesta nu a rezistat foarte mult timp fiind distrus complet in 1529 de catre armata lui Petru Rares. width=In 1630, Cetatuia de pe Straja, devine iarasi un punct importat de aparare, format din 4 bastioane, ce impresionau prin maretia si impunerea lor. Din secolul al XVII-lea acesta loc isi pierde din importanta, devenind cazarma plaiesilor si apoi din secolul XVIII pana in 1975 un depozit pentru Arhivele Statului Brasov.

Spunandu-si in tristete si liniste povestea, glasul Cetatuiei de la  Straja este auzit in 1981 cand are loc o ampla restaurare a locului fiind transformat intr-un complex turistic cu specific medieval care atrage multi turisti straini insetati de cunoastere. In ziua de astazi, Cetatuia de pe Straja reprezita un martor al istoriei scrise dar si nescrise pe care daca ar putea cu siguranta ne-ar povesti-o. Se spune ca adevaratele fapte de vitejie nu sunt scrise in cartile de istorie, uneori ele asteapta sa fie descoperite, fiind prezente printre noi chiar si dupa sute de ani. width= width=Hotel Alpin, isi invita clientii sa poposeasca intr-o dupa-amiaza si la Cetatuia de pe Straja pentru a se incarca de cunostiinte si pentru a primi inca un motiv pentru care trebuie sa fie mandrii ca sunt romani. Alege sa-ti petreci vacanta intr-un mod placut, alege sa-ti bucuri trupul, sa-ti rasfeti simturile, dar si sa-ti satisfaci mintea, transformandu-ti astfel zilele de concediu intr-o amintire greu de uitat. width=GALERIE IMAGINI:

Sursa: S1, S2, S3, S4, S5